KRIV ZBOG ČUDNOG PIĆA

Gazda kafića osuđen jer je trojici maloljetnika dopustio da tamo piju ‘metre’

Objavljeno, 22. lipnja 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Vlasnik kafića iz Virovitice osuđen je zbog točenja alkohola maloljetnicima i mora platiti 4500 kuna kazne. Nije mu pomoglo ni to što je dvoje svjedoka iz kafića tvrdilo da sporne noći nikakvih malodobnih osoba tamo nije bilo.

Prema presudi Općinskog suda, u veljači ove godine u Ivanovom (28) kafiću u središtu Virovitice trojica 15-godišnjaka popili su po dvije runde pića “metar”, odnosno mješavinu bijelog vina i cole. Na izvodu računa te večeri stajalo je kako je gostima izdano piće “metar lovranski orahovački”, a sve je naplaćeno 26 kuna.

Policajci su svjedočili kako su te noći malo poslije 23 sata vidjeli trojicu maloljetnika kako izlaze iz kafića pa su ih odlučili legitimirati. Jedan je podvrgnut alkotestu i napuhao je 0,42 promila. Kasnije su svi privedeni u policijsku postaju pa su po njih morali doći roditelji.

Klinci su priznali da su bili u kafiću i pili sporne ‘metre’. Jedan od njih rekao je kako su se bili zaputili na koncert, ali ih tamo zbog dobi nisu pustili pa su odlučili otići u popularni kafić. Svatko je popio po dvije runde pića.

Mladi gazda Ivan na sudu je tvrdio kako je te noći on sam radio u kafiću i nikakvih maloljetnika nije bilo. To su potvrdili i gosti, njegov otac te jedna djevojka, koja je inače stalna posjetiteljica lokala.

No, maloljetnici i njihovi poznanici koji su tada bili u kafiću opovrgnuli su te tvrdnje. Rekli su da Ivana te noći tamo nisu vidjeli, već ih je poslužio drugi konobar.

Općinski sud tijekom dokaznog postupka saslušao je desetak svjedoka, obavio uvid u sve izdane račune iz kafića te zatražio šihtericu za konobare za cijelu veljaču. No, cjelovitu šihtericu nije dobio, pa nije uspio utvrditi tko je točno radio te noći u kafiću.


Tagovi: ALKOHOL KAFIC MALOLJETNICI PRRESUDA

NEDAVNO OBJAVLJENO