PRESUDA ZA OBITELJSKO NASILJE

Gabi uhićena jer je mužu rekla da ‘puši k…’, dobila je 45 dana zatvora!

Objavljeno, 27. listopada 2021. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Gabi (50) je uhićena nakon što je mužu tijekom svađe rekla da “puši k…”, a on ju je snimio mobitelom i odmah prijavio. Prenoćila je u policiji zbog tih riječi te je osuđena na čak 45 dana zatvora uvjetno.

Prema presudi, Gabi je lani u rujnu oko 13.20 sati u obiteljskoj kući na zagrebačkom području “počinila psihičko nasilje u obitelji nad suprugom Ivanom u prisustvu dvoje maloljetne djece na način da mu je rekla: ‘Puši k…’, što je kod muža izazvalo uznemirenost i povredu dostojanstva”.

Žena, inače udana i majka troje djece sa završenim fakultetom, priznala je kako je mužu rekla da ‘puši k…’, ali tek nakon što je on njoj rekao da je glupača i jer ju je tada snimao mobitelom bez njezina znanja i odobrenja.

Suprug je bivši policajac

“Djeca nisu bila prisutna. Znam da sam pogriješila i da nisam to trebala reći, ali on je mene vrijeđao i j sam samo odgovorila. Ali, djeca to nisu čula”, rekla je na sudu.

U braku su, kaže, 20 godina, a problemi su nastali kad ju je muž prije dvije-tri godine optužio da ima ljubavnika te ju je pratio i prisluškivao njen telefon i njoj je doista više toga dosta.

Nakon te svađe više ne žive zajedno, otkrio je muž na koncu. Presuda je nepravomoćna i Gabi se na nju može žaliti

Suprug, inače bivši policajac i današnji zaštitar, ranije je osuđen za obiteljsko nasilje nakon što ga je žena prijavila za sličan slučaj. Priznao je da je ženu tog dana snimio kako mu govori ‘puši k…’ te je odmah otišao na policiju kako bi protiv nje podnio prijavu.

“Vrijeđanje i provociranje od strane supruge u ovih godinu i pol sastojalo se u tome da ne prođu niti dva dana, a da supruga ne kaže: Vas četiri ste debili, neradnici i bitange”, svjedočio je Ivan na sudu.

Nikad nije osuđivana

“Debili nisam rekla”, ubacila se u sudnici Gabi.

“Isto tako supruga meni govori da sam krpelj i da sam gori od krpelja jer krpelj se napije krvi i otkine. I govori mi svakodnevno pred djecom da sam ‘pripizdek’. Ja njoj nisam rekao da je glupa glupača.

Ja sam osuđen da sam se nasilnički ponašao prema supruzi, ali sam uložio žalbu i to nije pravomoćno. Nakon toga, zbog posla dobro pazim da opet ne kažem nešto i završim na sudu”, zaključio je suprug Ivan.

Nakon te svađe više ne žive zajedno, otkrio je muž na koncu. Presuda je nepravomoćna i Gabi se na nju može žaliti. Inače, Gabi dosad nikad nije prekršajno kažnjavanja za nasilje u obitelji.


Tagovi: MUž PRESUDA PUšI K... SUPRUG VRIJEđALA MUžA ZAGREB žENA UHIćENA

NEDAVNO OBJAVLJENO