FOTO Vlak iskočio iz tračnica! Katastrofu spriječio hrabri HŽ-ov prometnik

Objavljeno, 29. studenoga 2023. Crna kronika
# Foto: ČITATELJ / Zadnji vagon iskočio iz tračnica u Dugom Selu
AUTOR
Robert Mihaljević

Teretni vlak iz Koprivnice sinoć je iskočio iz tračnica na kolodvoru u Dugom Selu i samo prisebnošću HŽ-ova prometnika nije došlo do prave katastrofe.

Kako nam javlja čitatelj, nesreća se dogodila u utorak oko 23.30 sati. Zadnji vagon teretnog vlaka broj 48911 (RCC Croatia) iskočio je iz tračnica, a vozio je iz smjera Koprivnice prema Zagrebu.

“Samo zahvaljujući prisebnosti i hrabosti vanjskog prometnika vlakova Marka Lončarevića, koji je zasutavio vlak otvaranjem slavine na zadnjem vagonu, i ovako ogromna šteta nije postala katastrofalna”, rekao nam je očevidac nesreće.

Očevid i istraga željezničke nesreće i dalje su u tijeku, nakon čega će se biti poznati uzroci iskakanja vagona iz tračnica.

Zbog nesreće jutros putnički vlakovi između kolodvora Sesvete i Zagreb Borongaj kasne oko 15 minuta, javljaju iz HŽ putničkog prijevoza.

Isti je vlak broj 48911 prijevoznika RCC Croatia na istome mjestu iskliznuo iz tračnica i u srpnju 2018. godine oko 8.30 sati.

Prilikom ulazne vožnje vlaka 48911 na relaciji kolodvor Gyekenyes – kolodvor Dobova na šesti kolosijek kolodvora Dugo Selo dolazi do iskliznuća četiri teretna vagona na skretnici broj 5.

Izravni uzrok nesreće bilo je iskliznuće desetog vagona s drugog osovinskog sklopa iz prvog okretnog postolja neposredno nakon prelaska preko skretnice broj 5. u kolodvoru Dugo Selo, utvrđeno je istragom.


Tagovi: DUGO SELO ISKOCIO TRACNICE VLAK

NEDAVNO OBJAVLJENO