JEDINSTVENA MANIFESTACIJA

FOTO Vatreni show oduševio posjetitelje Srednjovjekovnog božićnog sajma

Objavljeno, 04. prosinca 2021. Zabavno
# Foto: IVAN BRKIĆ / GLAS PODRAVINE / Vatreni spektakl izveli su Koprivnički mušketiri i haramije na Srednjovjekovnom božićnom sajmu
AUTOR
Redakcijski tekst

Počeo je prvi Srednjovjekovni božićni sajam u Koprivnici, jedinstvena manfestacija u Hrvatskoj koja se održava ovaj i idući vikend na najstarijem gradskom trgu Dr. Lenadra Brozovića ispred muzeja.

Sajam se održava u petak, subotu i nedjelju, a idući tjedan također od petka do nedjelje, 12. prosinca. Najveća atrakcija sinoć je bio vatreni show koji su izveli Koprivnički mušketiri i haramije.

Sajam je ponudio dah srednjovjekovlja s predstavljanjem čak 19 starih zanata, gozbom koju su priredili Podravkini kraljevski kuhari, ponudom domaće hrane, pića i suvenira. I sve to bez plastike, samo s prirodnim materijalima, u prirodmom ambijentu.

Službenom otvorenju prisustvovao je i gradonačelnik Mišel Jakšić kojem je ujedno i pripala čast da sajam otvori. U svom obraćanju gradonačelnik je zahvalio organizatorima te se nada da je to početak uspješne turističke priče koja će se nadovezati na Renesansni festival.

Na otvorenju je bio i župan Darko Koren koji je također pohvalio organizatore. Renato Labazan, direktor Turističke zajednice grada, naglasio je kako su dugo promišljali na koji način iskoristiti infrastrukturu Renesansnog festivala te je nastala ideja o božićnom sajmu koja je ove godine zaživjela.

Autori fotografija: Ivan Brkić (Glas Podravine i Prigorja) i Grad Koprivnica


Tagovi: KOPRIVNICA MUZEJ SREDNJOVJEKOVNI SAJAM VATRENI SHOW

NEDAVNO OBJAVLJENO