PROMETNA NESREĆA

FOTO Učenik (17) nepropisno pretjecao traktorom pa završio na krovu

Objavljeno, 12. listopada 2021. Crna kronika
# Foto: ICV / Kabina ga je, očito, spasila težeg stradavanja
AUTOR
Redakcijski tekst

Malodobni vozač traktora (17) ozlijeđen je u prometnoj nesreći koju je sa skrivio nepropisno pretječući kombajn za branje duhana u ponedjeljak oko 11.40 sati u Bušetini kod Virovitice.

“U ponedjeljak oko 11.40 sati u Bušetini, dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao maloljetni vozač traktora, koji je zadobio tjelesne ozljede.

Do prometne nesreće je došlo kada je maloljetnik upravljao traktorom virovitičkih oznaka za koji je bila priključena neregistrirana poluprikolica, ulicom Matije Gupca kroz naselje Bušetina, gdje je dolaskom do kbr. 47, započeo radnju pretjecanja vozila ispred sebe, odnosno neregistriranog i neosiguranog vangabaritnog kombajna za branje duhana.

Kombajnom je u istom smjeru upravljao 29 – godišnji vozač (na način da je desnim kotačem kombajna gazio putnu bankinu), pri čemu se maloljetni vozač prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti po druge sudionike u prometu ne vodeći pritom računa o brzini i smjeru kretanja svojeg vozila.

Lijevim kotačima traktora sišao je na sjevernu putnu bankinu po kojoj je nastavio kretanje, a zatim i na zelenu površinu, nakon čega se po završenom pretjecanju naglo vraća na kolnik gdje gubi kontrolu nad vozilom s kojim se prevrće na desni bok, a potom i na kabinu. 

U prometnoj nesreći maloljetnik je zadobio tjelesne ozljede. Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola. Protiv maloljetnog vozača slijedi optužni prijedlog, a protiv 29 – godišnjaka prekršajni nalog”, otkrili su iz virovitičke policije.

FOTO: ICV


Tagovi: KROV PROMETNA TRAKTOR

NEDAVNO OBJAVLJENO