FOTO Traktorist (87) teško ozlijeđen u sudaru s kamionom

Objavljeno, 13. srpnja 2021. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / Traktor je odbačen izvan ceste, a prikolica ostala na prometnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Traktorist je teže ozlijeđen u prometnoj nesreći u utorak oko 9 sati u mjestu Švaljkovec između Krapine i Zaboka, javljaju čitatelji.

Točne okolnosti nesreće zasad nisu poznate. No, kako tvrde mještani, čini se kako je na traktor s prikolicom naletio kamion te ga odbacio izvan prometnice.

Traktor s prikolicom se prevrnuo, a traktorist je od siline udarca zadobio teže ozljede, odgovorio nam je jedan mještanin. Navodno je traktorist skretao ulijevo s glavne ceste kad je na njega naletio kamion koji se vozio iza.

No, što se točno dogodilo doznat ćemo nakon što policija sastavi izvještaj.

Kasnije danas oglasila se i zagorska policija:

Danas, 13. srpnja, oko 8,20 sati u Svetom Križu Začretje dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozlijede.

Prometna nesreća dogodila se, kada je 36-godišnak, upravljajući teretnim motornim vozilom sa pridodanom poluprikolicom za prijevoz vozila, preko pune crte na kolniku, pretjecao traktor kojem je bila priključena neregistrirana poluprikolica namijenjena za rasipanje stajskog gnojiva, kojim je upravljao 87-godišnjak, a na kojem je bio uključen lijevi pokazivač smjera skretanja.

Tom prilikom došlo je do udara prednjeg dijela desne bočne strane teretnog automobila u lijevu bočnu stranu poljoprivrednog  traktora, koji je sa neregistriranom poluprikolicom odbačen u desno te je došlo do prevrtanja traktora i poluprikolice.

U prometnoj nesreći teške tjelesne ozlijede koje nisu opasne po život zadobio je 87-godišnji vozač poljoprivrednog traktora, koji je vozilom hitne medicinske pomoći odvezen u Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana, gdje mu je pružena liječnička pomoć te je zadržan na liječenju.

Zbog počinjenog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu Općinskom državnom odvjetništvu u Zlataru biti će podnijeta kaznena prijava protiv 36-godišnjeg vozača teretnog motornog vozila. Zbog počinjenih prekršaja slijedi i pokretanje prekršajnog postupka protiv 87-godišnjeg vozača traktora”.


Tagovi: PREVRNUO PROMETNA TRAKTOR

NEDAVNO OBJAVLJENO