FOTO Strašan požar progutao pogon, 30 radnica ostaje bez posla

Objavljeno, 23. studenoga 2022. Crna kronika
# Foto: JVP PETRINJA / Strašan požar tekstilnog pogona u Petrinji
AUTOR
Redakcijski tekst

Veliki požar progutao je tekstilni pogon sa skladištem u Ulici Mile Wood u Petrinji sinoć, a vlasnica štetu procjenuje na dva milijuna kuna.

Riječ je o pogonu obrta Danitex vlasnice Danijele Žugaj. Kako je požar sve uništio, oko 30 radnica tekstilnog pogona moglo bi ostati bez posla.

U požaru su oštećeni strojevi, alati i tekstilni materijali u hali visine 5 metara i na površini od 90 četvronih metara. Za vrijeme intervencije ozlijeđen je jedan vatrogasac koji je zadobio duboku posjekotinu te je zbrinut u hitnoj.

Pogon je potpuno uništen / Foto: JVP PETRINJA

Policija je u srijedu priopćila kako je u suradnji s djelatnicima Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ odmah obavljen očevid.

“Utvrđeno da je do požara došlo uslijed kvara na priključnom kabelu od razvodnog ormarića do vanjske jedinice klima uređaja ili na samoj vanjskoj jedinici klima uređaja.

Požar se proširio po cijeloj unutrašnjosti pogona na gorive materijale i strojeve koji su u potpunosti izgorjeli, kao i krovište pogona. Materijalnu štetu procjenjuju na oko 2 milijuna kuna”, otkrili su danas iz policije.


Tagovi: PETRINJA POZAR TEKSTILNI POGON

NEDAVNO OBJAVLJENO