SVEČANO OTVORENJE JE U SRIJEDU

FOTO Sportska dvorana dovršena za manje od sedam mjeseci

Objavljeno, 03. svibnja 2021. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Dvorana na parketu ima prepoznatljiv grb Grada Korivnice
AUTOR
Redakcijski tekst

Za manje od sedam mjeseci dovršena je nova sportska dvorana osnovne škole u Koprivnici vrijedna oko 14 milijuna kuna s pdv-om i opremom.

Školska sportska dvorana svečano se otvara u srijedu i učenici OŠ Đuro Ester konačno će dobiti prikladan prostor za tjelesne aktivnosti. Na svoje će doći i sportaši te rekreativci.

Radovi su počeli lani u listopadu, a završeni ovih dana ugradnjom opreme i uređenjem igrališta ispred dvorane.

“Zgrada sportske dvorane sastoji se od dva dijela. Prvi je dvorana, a drugi su zajedničke prostorije, odnosno svlačionice, sanitarni dio i ostali popratni sadržaji. U dvorani je iscrtano pet različitih sportskih terena.

Vanjske dimenzije dvorane su 54 puta 27 metara, površine oko 1420 kvadrata i visine oko 12 metara, pa će se u njoj moći odigravati i odbojkaške utakmice.

Ključna konstrukcija dvorane napravljena je od modernog materijala alucinka, a to je jedan od prvih projekata u Hrvatskoj koji ga koristi. Objekt je u potpunosti ventiliran s ugrađenim modernim osvjetljenjem.

U sklopu dvorane obnovljeno je i parkiralište s oko 50 mjesta i autobusnim stajalištem. Osim za potrebe nastavnih aktivnosti, dvorana će biti na raspolaganju i za druge sportske i kulturne aktivnosti klubova i udruga.

Investitor izgradnje dvorane je Komunalac, a izvoditelj radova križevačka tvrtka Radnik. Vrijednost dvorane je 10,5 milijuna kuna, a opreme 750.000 kuna bez pdv-a”, objasnili su u Gradskoj upravi.


Tagovi: đURO ESTER šKOLA SPORTSKA DVORANA

NEDAVNO OBJAVLJENO