FOTO Sjajan odaziv građana na akciju čišćenja okoliša u Koprivnici

Objavljeno, 23. travnja 2022. Zeleno
# Foto: DANICA.HR / Sudionici subotnje akcije čišćenja smeća u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Sjajan odaziv građana na Večernjakovu akciju čišćenja okoliša u subotu u Koprivnici. Stotine ljudi okupilo se na dvije lokacije kako bi ‘prvo pomele ispred svoga praga’: kod Gradskog groblja i između prigradskih naselja Draganovec i Bakovčice.

Kod pruge uz Gradsko groblje okoliš su čistile predstavnice udruga žena, KUD-a Srce, Hrvaskih šuma, Komunalca, Gradske uprave, Rukometnog kluba Podravka, vatrogasci iz DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe grada, izviđači, udruga Latice.

Čišćenju okoliša pridružio se i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić sa suradnicima koji je zahvalio Večernjem listu na promociji cijele akcije Rezolucija Zemlja na području cijele Hrvatske.

Gradonačelnik je podsjetio kako je Koprivnica drugi gradu Hrvatskoj po razvrstavanju otpada i vrlo je blizu 60 posto odvojenog prikupljanja, što je cilj Hrvatske po nacionalnoj razvojnoj strategiji do 2030. godine.

“Imamo novu kompostanu, najbolju u Hrvatskoj, dva reciklažna dvorišta, zaokružen sustav. Tu su i vodovod i kanalizacija s jednim od najboljih pročistača u državi. No, važni su i programi koje odrađujemo s vrtićima, školama, Sveučilištem Sjever, ali i brojnim udrugama građana”, naglasio je danas Jakšić.

Istaknuo je kako Koprivnica želi biti održiv grad te podsjetio na brojne projekte energetski učinkovitih zgrada za stanovanje i javnu namjenu, solarnih elektrana, javnog gradskog bicikla, elektromobilnosti gradske uprave, električnih bicikla u javnom prijevozu, punionica za električna vozila te javni gradski prijevoz s dva električna minibusa.


Tagovi: čIšćENJE MIšEL JAKšIć OTPAD REZOLUCIJA ZEMLJA SMEćE ZELENA čISTKA

NEDAVNO OBJAVLJENO