FOTO Prizori strave: motorist se velikom brzinom zabio u auto iz suprotnog smjera

Objavljeno, 16. srpnja 2023. Crna kronika
# Foto: HRT SCREENSHOT / Teška prometna u nedjelju u Lužanu Biškupečkom
AUTOR
Redakcijski tekst

Poznati su detalji teške prometne nesreće u kojoj je u nedjelju prijepodne kod Varaždina poginuo motociklist.

Motociklist (34) je poginuo u sudaru s osobnim automobilom danas oko 10.30 sati na državnoj cesti DC3 u mjestu Lužan Biškupečki između Novog Marofa i Varaždina.

“Došlo je do prometne nesreće, sudara između motocikla i osobnog automobila. Vozač motocikla preminuo je na mjestu”, izvijestili su iz policije.

Kako doznajemo, nesreću je skrivio motociklist koji je pretjecao automobil ispred sebe u nepreglednom desnom zavoju pa se izravno, pri punoj brzini, zabio u vozilo koje je dolazilo iz suprotnog smjera.

O silini udarca svjedoči i fotografija s mjesta prometne nesreće na kojoj se vidi potpuno uništen prednji dio osobnog automobila. Motocikl je pak neprepoznatljiv, hrpa metala.

Policija o nesreći:

“U nedjelju, 16. srpnja, u 10.30 sati na državnoj cesti D-3, u prometnoj je nesreći smrtno stradao 34-godišnji muškarac. On je upravljao motociklom državnom cestom iz smjera Lužana Biškupečkog u smjeru Presečna.

Na dijelu kolnika na kojem je uzdužna neisprekidana crta, započeo je pretjecanje vozila koje se kretalo ispred njega, pri čemu se kretao središnjom prometnom trakom, odnosno dijelom kolnika namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera.

Zbog toga je prednjom stranom motocikla naletio na prednji dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera, upravljao 38-godišnjak. Vozač motocikla je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja, a smrt je konstatirala liječnica ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Tijelo unesrećenog je po nalogu Županijske državne odvjetnice u Varaždinu, prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Varaždin, gdje će se obaviti obdukcija.

U osobnom vozilu se uz vozača nalazilo troje putnika starosti 40, 12 i 9 godina te nisu tom prilikom zadobili nikakve ozljede”, rekli su u nedjelju poslijepodne iz policije.


Tagovi: LUžAN BIšKUPEčKI MOTOCIKL POGINUO PROMETNA VARAžDIN

NEDAVNO OBJAVLJENO