FOTO Policija i inspektori upali u stan i tamo zatekli nevjerojatan prizor

Objavljeno, 07. listopada 2022. Vijesti
# Foto: DIRH / Štenci u stanu na području Zagreba
AUTOR
Redakcijski tekst

Inspektori i policija upali su u stan u kojem su zatekli ilegalnu uzgajivačnicu pasa s čak 15 štenaca pudla i pomeranaca.

Psi su držani u stanu u neprimjerenim uvjetima, a nekoliko ih je zbog lošeg zdravstvenog stanja odmah stavljeno pod veterinarsku skrb. Sve se događalo na području Zagreba, a akcija je provedena u četvrtak.

“Inspekcije Državnog inspektorata, tržišna i veterinarska u suradnji sa službenicima Policijske uprave zagrebačke obavili su tijekom jučerašnjeg dana inspekcijski nadzor nad fizičkom osobom koja je nelegalno obavljala djelatnost trgovine na malo kućnim ljubimcima – štencima.

Jučerašnjem inspekcijskom nadzoru prethodile su višednevne pripreme u kojima su inspektori otkrili i detaljno pripremili akciju koja je uz sprječavanja obavljanja neregistrirane djelatnosti imala prvenstveno za cilj zaštitu zdravlja životinja i njihovu dobrobit.

Preventivno cijepljenje

Konkretno, u stanu fizičke osobe zatečeno je 15 štenaca različitih pasmina (pudl i patuljasti špic/pomeranac) koji su bili namijenjeni za prodaju.

Protiv fizičke osobe veterinarska inspekcija podnijet će optužni prijedlog pri nadležnom Prekršajnom sudu za počinjene prekršaje. Rješenjem je naređeno provođenje preventivnog cijepljenja protiv bjesnoće i odjava pasa koji nisu u posjedu.

Foto: DIRH

Zbog utvrđenog prekršaja iz Zakona o trgovini, tržišna inspekcija je pak nadležnom Prekršajnom sudu podnijela optužni prijedlog s prijedlogom za oduzimanja imovinske koristi.

Štenci koji su bili namijenjeni za prodaju, njih 15, zbog neprimjerenih uvjeta držanja privremeno su oduzeti te su smješteni u Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba, Dumovec.

Nekoliko pasa zbog lošeg zdravstvenog stanja odmah je smješteno u veterinarsku ambulantu te su stavljeni pod terapiju”, izvijestili su u petak iz Državnog inspektorata.


Tagovi: INSPEKTORI POLICIJA PSI STAN šTENCI

NEDAVNO OBJAVLJENO