POČELI RADOVI

FOTO Pogledajte kako će izgledati novi sportski objekt kod stadiona u Koprivnici

Objavljeno, 20. ožujka 2022. Vijesti
# Foto: GRAD KOPRIVNICA / Sportski objekt kod stadiona NK Močila
AUTOR
Redakcijski tekst

Nastavljaju se kapitalna ulaganja u sportske objekte na području Koprivnice i prigradskih naselja: nakon vanjskih sportskih igrališta i nove školske sportske dvorane kod OŠ Đuro Ester, na redu je stiglo i ulaganje u nogometni kompleks.

Ovih su dana, naime, počeli su radovi na izgradnji sportskog objekta Nogometnog kluba Močile u istoimenom koprivničkom prigradskom naselju. Ulaganje je vrijedno ukupno oko 1,7 milijuna kuna s PDV-om.

Radove na stadionu u Močilama obišli su gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada Tomislav Golubić i pomoćnik pročelnika Mario Perković.

Prateća sportska građevina projektirana je kao prizemni objekt, predviđen u modularnoj izvedbi, unutar vanjskih tlocrtnih gabarita 19,6 puta 12,6 metara, kojima su obuhvaćeni i otvoreni natkriveni prostori građevine koja je pozicionirana neposredno uz zapadnu ogradu nogometnog igrališta NK Močila, otprilike u ravnini sredine nogometnog terena.

„Zatvoreni prostori građevine predviđeni su kao sklop od ukupno osam modularnih kontejnerskih jedinica, raspoređenih u četiri funkcionalne cjeline sa po dvije međusobno povezane jedinice. Kontejnerski sklopovi sastoje se od gotovih tipskih čeličnih kontejnera sa zidovima od izoliranih limenih panela, potpuno opremljenih u skladu sa namjenom pojedinog prostora“, zaključuju u Gradskoj upravi.

Obećavaju kako će objekt biti izgrađen i opremljen do funkcionalne gotovosti, spreman za korištenje i smještaj sportaša najkasnije do kraja rujna ove godine. Novi objekt korisnicima će omogućiti primjerene uvjete za igranje i treniranje te održavanje natjecanja, odnosno nogometnih utakmica seniorskih momčadi i mlađih kategorija, škole nogometa, prema propisanim kriterijima Hrvatskog nogometnog saveza.


Tagovi: MOčILE SPORTSKI OBJEKT

NEDAVNO OBJAVLJENO