VATROGASCI PRISKOČILI U POMOĆ

FOTO Pijavica poharala podravsko selo, štete su ogromne

Objavljeno, 02. kolovoza 2021. Vijesti
# Foto: DVD HRŽENICA / Nevrijeme poharalo Hrženicu
AUTOR
Redakcijski tekst

Nevrijeme koje je u nedjelju poharalo više dijelova Hrvatske počinilo je mnogo štete na objektima i poljoprivrednim površinama.

Posljedice nevremena saniraju su i u ponedjeljak, a kako je to izgledalo jučer u Podravini otkrili su lokalni vatrogasci koji su priskočili u pomoć mještanima Hrženice kod Ludbrega.

“U nedjelju oko 14:45 sati dio Dravske ulice u Hrženici pogodio je snažan vjetar (pijavica) te oštetio 10-tak domaćinstava te mnogobrojne stambene i gospodarske objekte. Vatrogasci DVD-a Hrženica i DVD-a Sveti Đurđ uzbunjeni su na intervenciju u 14:51.

Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da je nastala značajna šteta te su u pomoć putem VOC JVP Varaždin pozvani DVD Karlovec Ludbreški te DVD Komarnica Ludbreška. Na terenu je ukupno bilo 50-tak vatrogasaca.

Ujedno je obaviješten i načelnik Općine Sveti Đurđ Josip Jany koji je naložio općinskim djelatnicima da se priključe sa mehanizacijom kako bi pomogli u sanaciji. Kasnije su se u obilasku terena priključili i član stožera civilne zaštite Općine Sveti Đurđ Zoran Happ te načelnica županijskog stožera civilne zaštite, ujedno i zamjenica župana Silvija Zagorec.

Na mjestu događaja bili su i djelatnici Policijske postaje Ludbreg. Članovi DVD-a Hrženica zahvaljuju svim vatrogascima VZO Sveti Đurđ te svim mještanima koji su se u kratkom vremenu priključili sanaciji posljedica nevremena”, napisali su hrženički vatrogasci.


Tagovi: HRžENICA LUDBREG NEVRIJEME PIJAVICA VATROGASCI

NEDAVNO OBJAVLJENO