FOTO Pijani vozač mopeda sinoć teško stradao

Objavljeno, 13. ožujka 2024. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / Teška nesreća sinoć u Kuršancu
AUTOR
Redakcijski tekst

Mopedist je teško ozlijeđen u prometnoj nesreći u Međimurju, priopćili su u srijedu iz čakovečke policije.

“Jučer nešto poslije 22 sata u Kuršancu, Glavnoj ulici, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 57-godišnji vozač mopeda.

Upravljajući mopedom, čakovečke registarske oznake, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,33 g/kg, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste (zavoj, kolnik mokar) i vidljivosti (noć).

Uslijed opisane situacije u zavoju je mopedom izletio izvan kolnika na uzdignuti nogostup, gdje je došlo do prevrtanja mopeda i pada vozača.

Ozlijeđeni vozač vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se težina ozljeda naknadno okvalificirati.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 57-godišnji vozač mopeda kažnjen je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1050 eura, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima AM kategorije.

Više temperature već sada su izmamile motocikliste i mopediste na prometnice, ali na početku sezone sposobnosti vozača još uvijek nisu optimalne. Polako vratite pravi osjećaj za vožnju i podignite svoju kondiciju. Preporučujemo da svoju prvu ovogodišnju vožnju odradite na poligonu. 
*Trenutno uvjeti još nisu idealni – hladan, mokar, blatnjav i oštećen kolnik, uz nepažnju, mogu uzrokovati pad ili prometnu nesreću.
*Provjerite tlak u gumama, ulje, rashladnu tekućinu, kočione pločice, lanac. Provjerite stanje zaštitne opreme, ako primijetite oštećenje, popravite ga.
*Prve vožnje neka budu individualne, a ne grupne”, upozoravaju u međimurskoj Policijskoj upravi.


Tagovi: MEđIMURJE MOPED PROMETNA VOZAč

NEDAVNO OBJAVLJENO