FOTO Pijani mladić (21) sletio s ceste i prijatelja (21) odvezao u smrt

Objavljeno, 08. lipnja 2022. Crna kronika
# Foto: ARHIV / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv mladića (21) kojeg se tereti da je pijan skrivio nesreću u kojoj je smrtno stradao suvozač, njegov prijatelj vršnjak.

Tereti ga se da je 27. studenog lani u 23.50 sati, pod utjecajem alkohola od najmanje 2,20 promila u krvi, upravljao osobnim automobilom kolnikom ceste u mjestu Fuka, između Vrbovca i Križevaca.

“Uslijed vožnje u alkoholiziranom stanju, propustio je prilagoditi brzinu kretanja noćnim uvjetima, magli i mokrom kolniku pa je, pri brzini od oko 65 km/h, ulaskom u oštri lijevi zavoj izgubio nadzor nad vozilom i sletio s kolnika te naletio na stablo”, navodi se u optužnici.

U prometnoj nesreći je putnik (21) iz vozila zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je preminuo na mjestu. Vozač je prošao s lakšim ozljedama. Tijekom istrage izrečena mu je mjera opreza oduzimanja vozačke dozvole.

Vozaču koji je izazvao strašnu prometnu nesreću prijeti do 15 godina zatvora. No, to nije nikakva utjeha obitelji tragično preminulog mladića.


Tagovi: FUKA PIJAN POGINUO PROMETNA SMRT STABLO VRBOVEC

NEDAVNO OBJAVLJENO