FOTO Otvorena novouređena zgrada Podravke, radovi stajali 104 milijuna kn

Objavljeno, 14. rujna 2022. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Uzvanici ispred skulpture Začin života kod novouređene zgrade Podravke
AUTOR
Robert Mihaljević

Na svečanosti u srijedu Podravka je i službeno otvorila novouređeno kompanijsko sjedište u Starčevićevoj ulici u Koprivnici.

Uređenje zgrade i vanjskih prostora stajalo je ukupno 104 milijuna kuna, a 570 zaposlenika konačno ima nove moderno uređene i potpuno klimatizirane urede, što dosad nije bio slučaj.

Ispred zgrade Podravke postavljena su dva spomenika. Jedan je u spomen na 18 poginulih branitelja zaposlenika Podravke, rad akademskog slikara Zlatka Kauzlarića Atača. Drugi je djelo poznatog umjetnika Nikole Vudraga i zove se Začin života te predstavlja apstraktno veliko srce iz dva dijela.

Predsjednica uprave Podravke Martina Dalić u emotivnom je govoru zahvalila svima koji su sudjelovali u zahtjevnom projektu obnove te poručila kako nema tog izazova kojeg podravkaši nisu u stanu svladati ako znaju što je cilj te rade ustrajno i složno.

Dalić je naglasila kako je Podravka jedina multiancionalna kompanija sa sjedištem u Hrvatskoj koja ima poduzeća i urede u 18 zemalja te prodaje svoje proizvode na više od 50 tržišta diljem svijeta.

Mnogi su pak očekivali kako će se ispred Podravke postaviti spomenik izumiteljici Vegete Zlati Bartl, no to se nije dogodilo. O tome je govorio i autor skulpture Začin života Nikola Vudrag.

“Znam da ste svi očekivali bistu Zlate Bartol koja je s tim začinom zadužila cijeli kraj, ali prema mojem istraživanju, začin koji je sagradio Podravku i čitav kraj je rad s ljubavlju. Kad se radi s ljubavlju, onda su rezultati očiti.

Materijal skulpture je corten čelik koji se često koristi u arhitekturi i umjetnosti. To je vrsta plemenitog čelika koji u sebi ima brojne sastojke, kao i Vegeta, a s vremenom kreće od narančaste boje pa prelazi u crvenu i smeđu.

Polovica skulpture je puna i predstavlja prvih 75 godina postojanja Podravke, a druga u obliku armature je simbol gradnje i obnove. Kompanija sa srcem dobila je svoje simboličko srce”, rekao je autor.


Tagovi: MARTINA DALIć NIKOLA VUDRAG OTVORENA ZGRADA PODRAVKA SKULPTURA ZGRADA PODRAVKE

NEDAVNO OBJAVLJENO