FOTO Olujno nevrijeme: vjetar nosio krovove, rušio stabla, padala tuča

Objavljeno, 09. travnja 2022. Vijesti
# Foto: FACEBOOK / Screenshot / Pozega.eu / Vjetar odnio krov u krugu požeške bolnice
AUTOR
Redakcijski tekst

Snažno nevrijeme s jakim vjetrom i tučom poharalo je u subotu prijepodne i središnju i sjevernu Hrvatsku.

Jak vjetar i kiša pričinili su mnogo problema: letjeli su krovovi sa zgrada, rušilo se drveće na automobile, slaba vidljivost uzrokovala je prometne nesreće.

Olujno nevrijeme, tako, pogodilo je i Požegu gdje je snažan vjetar potrgao i srušio krovište na jednoj od pomoćnih zgrada u krugu požeške bolnice.

Milijunska šteta nastala je na pomoćnom objektu požeške bolnice i gradilištu buduće zgrade Hitnog prijema, otkrivaju na portalu Požega.

Krov je odletio na cestu i sa zgrade objekta u mjestu Paljevine južno od Bjelovara. Gotovo istodobno, blizu bolnice u Zaboku stablo je palo na parkirani automobil. Vjetar je nosio krovove i na području Međimurja.

U Beretincu južno od Varaždina pak na semaforima se dogodila prometna nesreća, vjerojatno zbog slabe vidljivosti uzrokovane snažnim vjetrom i obilnim pljuskom. Naravno, i neprilagođenom vožnjom uvjetima na cesti.

Čitatelji javljaju i o tuči koja je padala na području Gornje Bistre, Kutine, Svete Jane kod Jastrebarskog, mjesta Vurot kod Siska.

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za danas crveno i narančasto upozorenje za vjetar. Narančasto upozorenje na vjetar izdano je za regije Osijek, Zagreb, Karlovac, Rijeka i srednja Dalmacija gdje se očekuju prolazno olujni udari vjetra te u riječkoj regiji ponegdje olujna bura.

Crveno upozorenje na vjetar izdano je za regije zapadna obala Istre, Kvarnera i Kvarnerića, Velebitskog kanala te sjeverne Dalmacije gdje se očekuje mjestimice jako jugo i olujna bura.


Tagovi: KROVOVI NEVRIJEME TUčA VJETAR

NEDAVNO OBJAVLJENO