FOTO Nove snimke iz zraka: objekti koji će preporoditi Podravinu

Objavljeno, 12. listopada 2023. Vijesti
# Foto: HŽ INFRASTRUKTURA / Podvožnjak Ivanečki kod Podravke
AUTOR
Robert Mihaljević

Kasni dovršetak radova na izgradnji novog cestovnog podvožnjaka ispod pruge u Ulici Ivana Česmičkog u Koprivnici.

Prema prvotnoj najavi turske tvrtke Cengiz koja gradi drugi kolosijek pruge i sve pripadajuće objekte, podvožnjak je trebao biti pušten u promet 6. listopada. No, kako doznajemo, to će se ipak dogoditi koji tjedan kasnije, odnosno do kraja ovog mjeseca.

Početkom kolovoza za sav je promet zatvoren taj dio državne ceste prema industrijskoj zoni Danica, i to zbog izgradnje cestovnog podvožnjaka „Ivanečki“ kod raskrižja s Pavelinskom ulicom i Ivanjskom cestom.

“Nakon izgradnje podvožnjaka i novog križanja s cestom koja vodi prema Koprivničkome Ivancu, potpuno će se za promet zatvoriti sadašnji prijelaz preko pruge na relaciji Pavelinska – Ivanjska”, objasnili su u HŽ infrastrukturi.

Puštanjem u promet nadvožnjaka Novo Drnje i nadvožnjaka Šoderica, na pruzi od Koprivnice do mađarske granice više neće biti niti jednog željezničko-cestovnog prijelaza u razini.

HŽ infrastruktura ovih je dana objavila nove fotografije iz zraka koje pokazuju kako radovi na pruzi i pratećim objektima dobro napreduju.


Tagovi: IZ ZRAKA PODVOZNJAK PRUGA RADOVI

NEDAVNO OBJAVLJENO