FOTO Motociklist teško stradao! Bio je pijan, ali nije kriv za prometnu

Objavljeno, 26. srpnja 2023. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / Teška prometna u nedjelju u Međimurju
AUTOR
Redakcijski tekst

Motociklist teško je stradao u sudaru s automobilom na području Međimurja, javlja policija.

Da je muškarac (51) teško ozlijeđen, policiji je potvrđeno u utorak iz čakovečke bolnice. Nesreća se dogodila još u nedjelju nešto prije 17 sati na raskrižju državne ceste i županijske ceste u Brezju.

“Vozač (20) s područja općine Sveti Juraj na Bregu, upravljao je osobnim automobilom čakovečkih oznaka državnom cestom, gdje je dolaskom do raskrižja sa županijskom cestom skretao ulijevo, a da nije propustio vozilo iz suprotnog smjera.

Zbog toga je u njegov automobil u kočenju udario motocikl čakovečkih oznaka kojim je državnom cestom upravljao 51-godišnji motociklist s područja Čakovca, kada je u krvi imao prisutno 0,84 g/kg alkohola.

Uslijed udara vozač motocikla je pao, dok se motocikl prevrnuo. Vozač motocikla za vrijeme vožnje na glavi je nosio urednu pričvršćenu, ali nehomologiranu zaštitnu kacigu. Nakon nesreće vozač motocikla je vozilom hitne pomoći prevezen u bolnicu u Čakovec.

Protiv 20-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu”, izvijestili su u srijedu iz čakovečke Policijske uprave.


Tagovi: MEđIMURJE MOTOCIKLIST PROMETNA

NEDAVNO OBJAVLJENO