FOTO Mladić naletio na dječaka, teško je ozlijeđen

Objavljeno, 29. travnja 2024. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / Prometna u petak ujutro u Pribislavcu
AUTOR
Redakcijski tekst

Dječak na biciklu teško je ozlijeđen nakon što je na njega naletio neoprezni mladić u automobilu.

Kako jutros javlja međimurska policija, nesreća se dogodila još u petak, a dječak je zadržan u bolnici zbog težine ozljeda.

“U petak oko 8 sati u Pribislavcu, na raskrižju ulica Antuna Mihanovića i Ruđera Boškovića dogodila se prometna nesreća u kojoj je teške ozljede zadobio maloljetni biciklist.

U trenutku nesreće 27-godišnji vozač kretao se Ulicom Antuna Mihanovića osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, brzinom 50 km/h većom od dozvoljene, a što je utvrđeno na temelju pronađenih tragova kočenja tijekom očevida.

Uslijed opisane situacije vozač je u kočenju automobilom udario u bicikl kojim je Ulicom Ruđera Boškovića, upravljao mlađi maloljetnik. Ulica Antuna Mihanovića prometnim znakom označena je kao cesta s prednošću prolaska.

Nakon udara biciklist je podignut na prednje vjetrobransko staklo i krov automobila, a potom je pao na kolnik. Ozlijeđeni maloljetnik vozilom hitne pomoći prevezen je u bolnicu u Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći zadobio teške tjelesne ozljede te je zadržan na liječenju.

Vozač bicikla u trenutku nesreće na glavi nije nosio zaštitnu kacigu. Kaciga je obavezna oprema za vozače bicikla koji su mlađi od 16 godina,  kao i za druge osobe mlađe od 16 godina koje se prevoze na biciklu.

Protiv 27-godišnjeg vozača osobnog automobila podnijet će se kaznena prijava nadležnom državno odvjetništvu”, rekli su u ponedjeljak u čakovečkoj policiji.


Tagovi: BICIKL DJEčAK MEđIMURJE PROMETNA TEšKO OZLIJEđEN

NEDAVNO OBJAVLJENO