FOTO Koprivnica dobiva još jednu školu, evo kako će izgledati

Objavljeno, 29. listopada 2023. Vijesti
# Foto: GRAD / Idejno rješenje nove zgrade OŠ Braća Radić
AUTOR
Robert Mihaljević

Koprivnica bi trebala dobiti još jednu zgradu osnovne škole, nakon što je lani otvorena nova osnovna škola na Podolicama.

Riječ je o dogradnji najveće osnovne škole u Koprivnici, OŠ Braća Radić, koja će biti prijavljena u Nacionalni plan oporavka i otpornosti. Prve neslužbene procjene govore kako će stajati oko 5,5 milijuna eura, a većina novca trebala bi stići iz NPOO-a.

U Gradu očekuju kako će projekt imati državnu potporu s obzirom na to da Vlada, odnosno resorno ministarstvo nije izdvojilo ni lipe za zgradu Osnovne škole Podolice koja je stajala oko 41 milijun kuna bez pdv-a (oko 5,5 milijuna eura).

Dogradnja OŠ Braća Radić, dakle, mogla bi stajati kao i gradnja nove OŠ Podolice. To i ne čudi s obzirom na idejno rješenje dogradnje koje predviđa nove učionice, novu sportsku dvoranu, novo veliko vanjsko igralište s atletskom stazom i druge prateće sadržaje.

U Gradskoj upravi kažu kako bi OŠ Braća Radić imala ukupno 36 učionica što je dovoljno za uvođenje jednosmjenske nastave. Matična škola, naime, ima točno 36 razrednih odjela i više od 800 učenika.

Područna škola u Starigradu ima još četiri odjela i 75 učenika. U planu je rekonstrukcija, odnosno dogradnja te zgrade koja sad ima dvije učionice, a dobila bi još dvije te dva kabineta i novu blagovaonicu. Time bi se omogućila jednosmjenska nastava.

Cijeli bi se projekt trebao realizirati u razdoblju od 2024. do 2026. godine. To znači da bi nova škola prve učenike mogla primiti u jesen 2026. godine. No, o točnim rokovima je ipak prerano govoriti jer sve ovisi o dinamici provedbe natječaja kroz NPOO, odnosno odobrenja novca za projekt.

Javni je poziv objavljen prije tri tjedna, a Grad je već prijavio projekt dogradnje najveće osnovne škole u Koprivnici. Sad samo ostaje čekati rezultate natječaja.


Tagovi: DOGRADNJA NOVA šKOLA Oš BRAćA RADIć

NEDAVNO OBJAVLJENO