FOTO Divovske cijevi promjera 3,6 metara položene u Pavelinsku

Objavljeno, 17. travnja 2023. Vijesti
# Foto: KC VODE / Radovi u Pavelinskoj / u gornjem desnom dijelu fotke se vidi novi podvožnjak ispod puge
AUTOR
Redakcijski tekst

U tijeku su veliki infrastrukturni radovi u Pavelinskoj ulici u Koprivnici u sklopu megaprojekta aglomeracije.

“U Pavelinskoj ulici u tijeku je prva faza radova u sklopu Projekta ‘Poboljšanje vodno-“komunalne infrastrukture aglomeracije Koprivnica’. U tijeku su radovi na zaštiti građevinske jame pomoću stroja za vibronabijanje talpi.

Izvode se pripremni radovi na izgradnji uljevnog okna, a nakon što je skinut asfalt, započelo je i betoniranje podložnog betona. Priprema se oplata i armatura za uljevno okno, kao početno okno retencije Pavelinska.

Položene su i dvije cijevi profila DN 3600 i dio od 2 metra do ulaznog okna, a položene su i protuuzgonske armiranobetonske ploče i zatege i izvode se radovi zatrpavanja položenih cijevi.

Molimo stanare Pavelinske i ostale građane za razumijevanje i strpljenje te da se pridržavaju privremenih prometnih znakova i pravila oko gradilišta”, navode u Koprivničkim vodama.

Isotodobno s tim radovima dovršava se i cestovni podvožnjak ispod pruge koji će spojiti Pavelinsku s tzv. srervisnom cestom koja vodi prema industrijskoj zoni Danica s jedne te Zagrebu i Varaždinu s druge strane.

Sadašnji cestovni prijelaz preko pruge u Pavelinskoj zatvoren je za promet. Radovi u Pavelinskoj trebali bi biti dovršeni do kraja godine.

“Zbog izvođenja radova na projektu Aglomeracije Koprivnica, Retencijski bazen Pavelinska ulica, do 1. siječnja iduće godine za promet svim sudionicima u prometu (motorna vozila, biciklisti, pješaci) zatvorena će biti Pavelinska ulica u Koprivnici.

Prva faza radova uključuje izvođenje preljevnog AB okna te polaganje cijevi, s time da će promet u Pavelinskoj ulici za sve sudionike u prometu biti zatvoren od kolnog prilaza u skladište Podravke do križanja s ulicom Gornji Banovac.

Sve je sukladno izrađenom prometnom elaboratu. Prva faza radova trajat će do 15. srpnja ove godine”, rekli su ranije iz Gradske uprave u Koprivnici.


Tagovi: CIJEVI KC VODE PAVELINSKA RADOVI

NEDAVNO OBJAVLJENO