FOTO Carlsberg u Koprivnici otvorio novi pogon i zaposlio nove radnike

Objavljeno, 10. svibnja 2022. Vijesti
# Foto: CARLSBERG / Direktor Marcin Burdach i veleposlanik Ole Frijs-Madsen
AUTOR
Redakcijski tekst

Pivovara Carlsberg Croatia u utorak je u koprivničkom pogonu svečano otvorila modernu liniju za punjenje limenki.

Uvođenjem nove linije, u koju je uloženo gotovo 3,5 milijuna eura (oko 26 milijuna kuna), otvorena su nova radna mjesta, a volumen proizvodnje povećat će se za procijenjenih 46 posto. Linija će također omogućiti proširenje izvoza Somersbyja, popularnog cidera koji se već sada izvozi u više od 20 zemalja.

Na svečanom otvorenju bili su danski veleposlanik Ole Frijs-Madsen, župan Darko Koren, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, čelnica Podravke Martina Dalić, izvršni potpredsjednik grupe Carlsberg za centralnu i istočnu Europu Lars Lehmann te predsjednik uprave koprivničkog Carlsberga Marcin Burdach.

“Hrvatska je važno tržište za Carlsberg, što pokazuje i ova vrijedna investicija koja je od velikog značaja za Hrvatsku i tržišta izvoza. Grupacija kontinuirano ulaže u Hrvatsku i vjerujemo kako nas na ovom tržištu čeka još puno prilika za rast i razvoj“, kazao je Lars Lehmann.

Uz postojeće linije za punjenje staklenih i PET boca, kao i bačvi, dodavanje linije za punjenje limenki omogućuje kompaniji Carlsberg Croatia da u značajnijoj mjeri zadovolji potrebe potrošača za lokalno proizvedenim pivom i ciderom.

Pogon u Koprivnici najmoderniji je u ovome dijelu Europe i značajan je za uspješno poslovanje cjelokupne grupacije. Somersby se u Hrvatskoj proizvodi više od desetljeća, odakle se izvozi na atraktivna tržišta kao što su Njemačka, Belgija, Češka, Nizozemska, Singapur, Tahiti i brojna druga.

Puštanjem u rad nove linije dodatno će se proširiti izvoz cidera Somersby na još više svjetskih tržišta

„Uvođenje nove linije limenki direktan je odgovor na potrošačke trendove koji pokazuju kako su limenke pakiranje koje je sve traženije na tržištu i bilježi kontinuirani rast. Redovito pratimo navike naših potrošača i zato vjerujemo kako nova linija limenki pruža priliku za širenje kako domaćeg poslovanja i izvoza.

Važan dio naše višemilijunske investicije jest i zapošljavanje više od 20 novih djelatnika jer jedino uz izvrsne zaposlenike možemo osigurati najviše standarde i primjenu modernih tehnologija.

Nastavljamo ulagati u poslovanje i vještine naših zaposlenih kako bismo zajedničkim snagama iskoristili nadolazeće prilike pred nama“, izjavio je Marcin Burdach.

Predsjednik uprave tvrtke Carlsberg Croatia dodao je i kako će se na novoj liniji limenki puniti i njihov najvažniji domaći brend, Pan pivo.


Tagovi:

NEDAVNO OBJAVLJENO