BOLNICA IMA PRAVILNIK O ODIJEVANJU

Fotka izazvala burne komentare: Smiju li sestre u bolnici nositi minice

Objavljeno, 10. veljače 2020. Zabavno
# Foto: Robert Mihaljević / Opća bolnica u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Fotografija glavne sestre bolničkog odjela u Koprivnici koja se na javnom događaju izvan službe pojavila u minici izazvala je podosta komentara o primjerenosti odijevanja u bolnici.

Na društvenim mrežama, ali i na e-mailu naše redakcije pojavilo se u nedjelju više poruka u kojima se kritizira način odijevanja u Općoj bolnici u Koprivnici.

“Dođite samo jedan dan u bolnicu pa da vidite kako su oblečene. To nije normalno”, piše nam čitateljica iz Koprivnice.

PRAVILNIK O IZGLEDU

Jedan je bivši djelatnik bolnice na Facebooku također progovorio o tome tvrdeći kako oskudno odijevanje sestara ide na dušu ravnatelju koji bi to morao zabraniti.

S druge strane, ravnatelj je donio Pravilnik o profesionalnom izgledu i ponašanju zaposlenika Opće bolnice dr. Tomislav Bardek u Koprivnici i on precizno definira izgled, odjeću, konzumiranje hrane, upotrebu mobitela.

“Ako se nosi haljina ili suknja, treba biti odgovarajuće veličine i dužine do ispod koljena”, propisuje se u tom strogom bolničkom kodeksu.

DVD Starigrad, glavna sestra Snježana Veličan u minici
Ova je fotografija u nedjelju izavala podosta komentara / Foto: DVD Starigrad
PARFEMI SU ZABRANJENI

Šminka je dopuštena, ali treba biti diskretna i ne smije sadržavati umjetne dodatke, ljepila i druge materijale koji mogu dovesti do infekcije. No, zabranjeno je koristiti intenzivne mirise (dezodoranse, parfeme) za tijelo.

Dopuštene su naušnice koje ne vise, kao i lančić koji mora biti diskretan. Nošenje piercinga nije dopušteno na vidljivim dijelovima tijela. Ruke moraju biti slobodne do ručnog zgloba (bez prstena, narukvica i ručnih satova).

Koliko se osoblje bolnice toga pridržava, teško je zaključiti, ali mnogi zaposlenici tvrde kako je to uglavnom tako. No, uvijek se nađe pokoja iznimka.


Tagovi: BOLNICA MINICE SESTRE

NEDAVNO OBJAVLJENO