Fortenovina tvrtka radnike plaća 764 eura neto. Objavili i primanja menadžera

Objavljeno, 04. srpnja 2024. Vijesti
# Foto: TISAK / ILUSTRACIJA
AUTOR
Robert Mihaljević

Najveći lanac kioska u zemlji ostvario je lani 296 milijuna eura prihoda uz rast od šest posto te 4,1 milijun eura profita, što je 14 posto više.

Tisak posluje na više od 750 maloprodajnih mjesta u državi na kojima možete kupiti novine i cigarete, platiti račune, popiti kavu, poslati i primiti paket. Zadnjeg dana prosinca imali su oko 2570 radnika, što je 90 manje nego istog dana predlani.

Prosječna neto plaća u Tisku i dalje je bijedna: prema podacima Financijske agencije, lani je iznosila 764 eura i bila je za 60 eura viša nego prethodne godine. Od ove je godine, zbog rasta zajamčenog minimalca, mrvicu veća.

Sedam ključnih Tiskovih menadžera (dvoje članova uprave i petero direktora sektora) lani je u prosjeku zarađivalo oko 11.300 eura bruto, što je otprilike isto kao i pretprošle godine. U to primanje ulaze dohodak i plaća u naravi za korištenje službenog automobila.

U Tisku kažu kako su lani proširili maloprodajnu mrežu otvaranjem 20 novih lokacija: dvije Tisak media poslovnice u Zagrebu i Splitu, dva Tisak plus formata u Splitu i u Varaždinu, četiri Tisak lokal formata u Dubrovniku, Osijeku, Čakovcu i Vodicama te 12 kioska na području Hrvatske.

Renovirali su 48 prodajnih mjesta: jednu Tisak media poslovnicu u Zagrebu, 15 lokala te su postavljena 32 nova i moderna kioska na postojeće lokacije.

Napomena: svi podaci u tekstu preuzeti su u dobroj vjeri iz revidiranoga godišnjeg izvještaja tvrtke Tisak plus za 2023.


Tagovi: 2023 FORTENOVA MENADžERI PLAćA TISAK

NEDAVNO OBJAVLJENO