Filmska potjera za bilogorskim Mad Maxom! Udario 2 policijska vozila, htio zgaziti policajca

Objavljeno, 11. siječnja 2023. Crna kronika
# Foto: ČITATELJ / Nenad Vukašinović pije pivo u šumi u pauzi između dva bijega policiji
AUTOR
Robert Mihaljević

Bilogorski Mad Max opet jaše! Ovaj put je pokušao pregaziti policajca te je bježao patrolama koprivničke i bjelovarske policije.

Nenad Vukašinović (54) zvan Talijan i Specijalac, čovjek bez jedne šake i s dva prsta na drugoj, koji je u više navrata bježao policijskim presretačima, opet je uhićen, ali ovaj put s ozbiljnim optužbama.

Njega je u petak u Rovišću kod Bjelovara u 20.15 sati oko 50 metara od raskrižja Ulice Nikole Šubića Zrinskog i Zagrebačke ulice pokušao zaustaviti policijac dok se vozio u golfu krapinskih registarskih oznaka.

“S ciljem zaustavljanja 54-godišnjeg vozača koji je prije toga počinio nekoliko prometnih prekršaja na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, policijski službenik koji je stajao uz zaustavljeno službeno policijsko vozilo s uključenim plavim rotacijskim svjetlom.

Skrenuo na nogostup

Pomoću pločice „Stop policija“ s vlastitim izvorom svjetlosti, vozaču je davao naredbu za zaustavljanje vozila. Vozač je usporio kretanje vozila, nakon čega je policijski službenik krenuo prema njemu, da bi potom vozač vozilom skrenuo ulijevo ubrzavajući prema policijskom službeniku.

Svjestan da poduzetom radnjom dovodi u opasnost život i tijelo službene osobe, a koju je policijski službenik izbjegao tako što je odskočio na nogostup, vozač je dalje upravljajući vozilom po nogostupu te prometnim trakom za vozila iz suprotnog smjera zaobišao zaustavljeno službeno vozilo.

Ubrzavajući je tako nastavio vožnju. Na taj način je spriječio policijskog službenika u obavljanju službene radnje njegovog zaustavljanja. Nakon toga je vozač nastavio dalje upravljati vozilom ne postupajući po znacima za zaustavljanje policijskih službenika bjelovarske i koprivničke PU.

Oni su se policijskim vozilima s uključenim svjetlosnim i zvučnim znacima kontinuirano kretali iza njega sve do Žabjaka. U cilju pokušaja zaustavljanja vozila, policijski službenici su s tri policijska vozila usporavali kretanje vozila i to s prednje, bočne i stražnje strane, uslijed čega je vozač bio prisiljen zaustaviti vozilo.

Ukinuta mu vozačka

Prilikom vožnje je vozilom udario i oštetio dva policijska vozila. Time je silom spriječio službenu osobu u obavljanju službene radnje i doveo u opasnost život i tijelo službene osobe, čime je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi.

Nakon njegovog zaustavljanja oko 20.25 sati u Žabjaku, utvrđeno je da upravlja neregistriranim osobnim automobilom marke vw golf na kojemu su bile nepripadajuće registarske pločice. Time je počinio i kazneno djelo krivotvorenja isprave.

Utvrđeno je i da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta radi prikupljenih negativnih prekršajnih bodova te za vrijeme izrečenih zaštitnih mjera zabrane upravljanja i još k tome pod utjecajem alkohola od 1,35 g/kg.

Budući da se radi o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, privremeno mu je oduzeto vozilo kojim je upravljao. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, Vukašinović je predan pritvorskom nadzorniku”, rekli su u srijedu u policiji.


Tagovi: BILOGORSKI MAD MAX BJELOVAR NENAD VUKAšINOVIć POLICIJA POTJERA

NEDAVNO OBJAVLJENO