SUDAC GA PUSTIO

Filmska potjera sinoć za mladim vozačem audija koji je bježao policiji

Objavljeno, 18. veljače 2021. Crna kronika
# Foto: ARHIVA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Robert Mihaljević

Filmska potjera sinoć za odbjeglim mladićem koji je bježao policiji u svojem audiju a6!

Kako je otkrila čakovečka policija, sve je počelo nešto prije 22 sata u Gornjem Kuršancu kad se mladi vozač (21) audija oglušio na svjetleću stop pločicu interventne policije.

“Bez zaustavljanja nastavio je vožnju u smjeru Nedelišća te su policijski službenici krenuli u potjeru za odbjeglim vozačem.

Tijekom potjere vozač je odbijao zaustaviti vozilo, usprkos upućenim svjetlosnim i zvučnim znakovima s policijskih vozila.

U Nedelišću, Livadarskoj ulici, vozač audija zaletio se vozilom u prednji dio službenog policijskog automobila, koji je bio zaustavljen na kolniku ulice s upaljenim plavim rotirajućim svjetlima.

Uz primjenu sredstava prisile odbjegli 21-godišnji vozač i 33-godišnji suvozač (državljanin Kosova) privedeni su u policijsku postaju te su potom i uhićeni”, ističu u međimurskoj policiji.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 21-godišnji vozač audija s područja općine Nedelišće počinio više prometnih prekršaja, a odbio je i test na drogu te je vozio u vrijeme zabrane.

Kažnjen je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 14.500 kuna, uz zabranu upravljanja motornim vozilima u trajanju od 15 mjeseci. Dobio je i 15 negativnih bodova.

“Doveden je dežurnom sucu prekršajnog odjela Općinskog suda u Čakovcu. Nakon saslušanja, sudac nije prihvatio prijedlog policije o zadržavanju okrivljenika te ga je pustio na slobodu”, kažu u policiji.

Za 33-godišnjeg državljanina Kosova utvrđeno je da je nezakonito boravio na području Hrvatske te je dobio izgon iz zemlje.


Tagovi: POLICIJA POTJERA VOZAč

NEDAVNO OBJAVLJENO