Felaku sjekira pala u med: od Podravke i Županije 16.000 kuna mjesečno

Objavljeno, 15. lipnja 2022. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Šef HDZ-a Andrej Plenković i novi član NO-a Podravke Damir Felak
AUTOR
Robert Mihaljević

Drugom čovjeku županijskog HDZ-a u Koprivnici i stvarnom vladaru gradske organizacije stranke ovaj je tjedan doista sjekira pala u med.

Damir Felak, naime, postao je novi član Nadzornog odbora Podravke, i to na četverogodišnje razdoblje. To nosi iznimno visoka primanja. Usput, županijske vlasti izglasale su mu ‘povišicu’ kao predsjedniku Županijske skupštine.

Podravkini nadzornici svaki mjesec imaju pravo na naknadu u iznosu dvije prosječne bruto plaće zaposlenika kompanije. Predsjedniku NO-a naknada se uvećava za 50, a njegovu zamjeniku za 30 posto.

Obični članovi NO-a Podravke pak dobivaju oko 17.400 kuna bruto mjesečno. To je, u Felakovu slučaju, između 10.000 i 12.000 kuna neto. Tako ispada kako će Felak za četiri godine dobiti ukupno više od 830.000 kuna bruto, odnosno najmanje pola milijuna kuna neto.

Kao predsjednik Županijske skupštine dosad je primao naknadu od 3200 kuna mjesečno. Nakon što su skupštinari u utorak izglasali povećanje naknada u prosjeku za 20-ak posto, Felak bi po novome trebao dobivati blizu 4000 kuna.

Dakle, za članstvo u NO-u Podravke i fotelju šefa županijskog parlamenta istaknutom članu HDZ-a svaki će mjesec sjedati ukupno blizu 16.000 kuna.

Osim toga, Damir Felak, bivši član uprave Hrvatskih šuma i bivši saborski zastupnik HDZ-a u prethodnom mandatu Sabora, zaposlen je kao stručni suradnik u Hrvatskim šumama. Nije poznato koliku plaću tamo dobiva, ali teško da je manja od 10.000 kuna.


Tagovi: DAMIR FELAK NAKNADE PODRAVKA žUPANIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO