Farmaceutska tvrtka iz Podravine mjesecima traži nove radnike

Objavljeno, 06. prosinca 2023. Vijesti
# Foto: ACG / ACG Europe iz Ludbrega jedan je od najvećih proizvođača želatinskih kapsula za lijekove
AUTOR
Redakcijski tekst

Farmaceutska kompanija iz Podravine u potrazi je za više radnika, a objavili su i plaću koju nude zainteresiranima za taj posao.

Tvrtka ACG Europe iz Ludbrega, koja se bavi proizvodnjom kapsula za lijekove, u potrazi je za sedmero mehaničara alatnih strojeva s mjestom rada u Ludbregu.

Vrsta zaposlenja je na određeno, puno radno vrijeme s radom u tri smjene te vikendom i praznikom.

U opisu posla stoji kako je to svakodnevna kontrola mehaničke ispravnosti strojeva za proizvodnju kapsula i evidentiranje u propisane obrasce te otklanjanje uočenih i od rukovoditelja strojevima prijavljenih mehaničkih nedostataka na strojevima za proizvodnju kapsula.

330 zaposlenih

ACG nudi bruto plaću od 940 eura, odnosno otprilike 750 eura neto. Kao uvjet traži se srednja škola, a iskustvo nije važno.

ACG je ove godine pokrenuo novi investicijski ciklus te je tražio čak 56 radnika različitih zanimanja za nove proizvodne linije. Mehaničare alatnih strojeva traže još od kolovoza, ali čini se kako dosad nisu našli niti jednog.

Na kraju ožujka ove godine ACG je imao 330 zaposlenih, što je 20-ak više nego koncem ožujka prošle godine. Prosječno su protekle poslovne godine imali 315 radnika, a raniji prosjek iznosio je 303 radnika.

Prosječna neto plaća lani je iznosila 892 eura i bila je viša za 67 eura u odnosu na prosjek prijašnje godine.


Tagovi: ACG KAPSULE NOVI RADNICI

NEDAVNO OBJAVLJENO