OVO NIKAKO NIJE DOBRO

Europska agencija potvrdila: AstraZeneca izaziva krvne ugruške!

Objavljeno, 06. travnja 2021. Vijesti
# Foto: ŽUPANIJA / Cjepivo Astrazenece kojim su se cijepili i u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Europska agencija za lijekove (EMA) potvrdila je da postoji veza između cjepiva AstraZenece i krvnih ugrušaka. To nikako nije dobra vijest.

“Sada to možemo reći, jasno je da postoji veza. No, i dalje ne znamo što uzrokuje takvu reakciju”, rekao je visoki dužnosnik EMA-e zadužen za cjepiva Marco Cavaleri u razgovoru za talijanski Il Messaggero.

“U narednih nekoliko sati reći ćemo da postoji veza, ali tek moramo shvatiti kako do toga dolazi”, rekao je Cavaleri, a prenosi agencija AFP.

Očekuje se kako će EMA ovaj tjedan objaviti nove informacije o tome i službeno potvrditi vezu između stvaranja opasnih krvnih ugrušaka i cjepiva AstraZeneca.

“Među cijepljenim osobama postoji više slučajeva cerebralne tromboze, među mlađima je to više od onog što bismo očekivali”, zaključio je Cavaleri.

Podsjetimo, Hrvatska je naručila najviše AstraZeneca cjepiva protiv bolesti Covid-19. Neke su europske zemlje već obustavile cijepljenje tim cjepivom.

Čeka se što će nakon objave EMA-e učiniti Hrvatska. Naša Agencija za lijekove i dalje istražuje dvije sumnjive smrti nakon cijepljenja AstraZenecom.

Jedna je mlađa žena (33) preminula od trombocitopenije i krvarenja 12 dana nakon cijepljenja, a umirovljenica (91) umrla je od plućne embolije tri dana nakon što je primila prvu dozu AstraZenece.


Tagovi: ASTRAZENECA CJEPIVO KRVNI UGRUšCI

NEDAVNO OBJAVLJENO