IMA IH 15 NA 33 IZBORNE LISTE

Tko brani boje županije na EU izborima? Ustašofili, tvrdi desničari i osebujna obitelj

Objavljeno, 17. travnja 2019. Vijesti
# Foto: ARHIVA
AUTOR
Redakcijski tekst

Koprivničko-križevačka županija imat će ukupno 15 kandidata na 33 liste za EU izbore koji se održavaju 26. svibnja. Velike stranke i koalicije koje će vjerojatno osvojiti podosta mandata u Bruxellesu – poput HDZ-a, SDP-a i Amsterdamske – nemaju, doduše, niti jednog predstavnika Podravine i Prigorja, ali zato ima lista na kojima čine gotovo polovicu kandidata.

Takva je lista osebujnog Darka Duge iz Novigrada Podravskog na kojem su i njegov brat Krunoslav, supruga Ana te još dva lokalna kandidata: Dejan Lukić i Darko Ban. Listu proustaškog A-HSP-a nosi koprivnički kadar Dražen Keleminec, a tu je i njegov stranački suborac Milan Bingula iz Virja. Na listi HDS-a nema saborskog zastupnika Branka Hrga, ali tu su Vjekoslav Indir iz Novigrada Podravskog i Milica Đurđić iz Križevaca.

Među kandidatima HSLS-a je njihov koprivnički lider Darko Markić, a na listi Slobodne stranke Nada Švarc iz Koprivnice. Boje našega kraja među kandidatima Slobodne Hrvatske predstavljat će Dajana Dragičević iz Križevaca te Ivan Pokupec iz Majurca.

Zelenu listu predvodi naš Bregovec koji je odselio u Zagreb Nenad Matić, a suputnik na izborima mu je koprivnički desničar Nino Hat. Na listi Živog zida pak smjestio se Igor Markešić iz Hudovljana.


Tagovi: DARKO DUGA EU IZBORI KELEMINEC LISTE

NEDAVNO OBJAVLJENO