BROJKE OSATINA GRUPE

Ervačićeva plantaža jabuka u Đurđevcu ostvarila rast prihoda od 200 posto

Objavljeno, 07. kolovoza 2019. Financijer
# Foto: NOVA NATURA (uzgoj jagoda u Đurđevcu)
AUTOR
Redakcijski tekst

Đurđevačka tvrtka Nova natura u vlasništvu slavonskoga poljoprivrednog bzinismena Mirka Ervačića ostvarila je lani 20,8 milijuna kuna prihoda, što je rast od 200 posto u odnosu na godinu ranije.

Tvrtka se bavi uzgojem jabuka na plantaži površine 85 hektara te jagoda na tri hektra. Ima i modernu hladnjaču kapaciteta 4300 tona iz koje jabuke kreću u pogon za proizvodnju prirodnih sokova. Zaposlena su 24 radnika.

Nova natura nastala je na ‘zgarištima’ posrnule đurđevačke tvrtke Natura agro koja je završila u stečaju, a njezin bivši direktor Željko Blažok na optuženičkoj klupi zbog poslovnih malverzacija.

Ervačić je u stečajnom postupku preuzeo hladnjaču i voćnjak te mesni dio, odnosno farmu svinja i pogon za preradu. Mljekara je otišla u ruke poduzeću Natura milk koje je kasnije neslavno završilo.

Na prvi pogled, financijski izvještaj Nove nature ne daje previše razloga za optimizam. Na skromne prihode od blizu 21 milijun kuna dolazi čak 74 milijuna kuna dugoročnih i kratkoročnih obveza, uglavnom prema bankama i dobavljačima.

No, Nova natura dugoročna je poslovna priča koja je ostvarila početni investicijski ciklus te se u narednim godinama očekuje snažan zamah.

Đurđevačka tvrtka je u sastavu moćne Ervačićeve Osatina grupe iz Semeljaca kod Đakova. Osatina je lani ostvarila 399 milijuna kuna ukupnih prihoda uz rast od 8,4 posto. Neto dobit grupe iznosila je 4,7 milijuna kuna.

Pogon za preradu jabuka i proizvodnju sokova slavonske Osatina grupe
Iz hladnjače jabuke idu u preradu i prirodne sokove / Foto: Osatina grupa

Tagovi: MIRKO ERVACIC NOVA NATURA OSATINA GRUPA

NEDAVNO OBJAVLJENO