Epidemija salmonele na svadbi: poznati poduzetnik mora platiti odštetu

Objavljeno, 05. listopada 2022. Vijesti
# Foto: YOUTUBE screenshot / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Gost koji se na svadbi zarazio salmonelom dobit će odštetu od 5500 kuna te će mu vlasnik restorana morati podmiriti i odvjetničke troškove u iznosu 3200 kuna.

Riječ je o nepravomoćnoj presudi koja je donesena u utorak, a na koju sve strane u postupku imaju pravo žalbe u zakonskom roku. Kobna svadba organizrana je u restoranu Barun Trenk u Vinkovcima u vlasništvu tvrtke Stanić još u svibnju 2016. godine.

Mediji su izvještavali kako je na svadbenoj zabavi buknula epidemija salmonele u kojoj je zaraženo oko 80 osoba. Devet osoba i jedno dijete bili su hospitalizirani zbog komplikacija, a u bolnici su završili i mladenci te mladoženjini roditelji.

Jedan od zaraženih gostiju bio je i Marko koji je odlučio tužiti poduzeće u vlasništvu kontroverznog vinkovačkoga poduzetnika Bosiljka Stanića. Kaže kako je bio gost na svadbenoj svečanosti u sali, kojom prilikom je konzumirao posluženu hranu, uslijed čega se zarazio.

“Došlo je do pogoršanja moga zdravstvenog stanja i oboljenja zbog tegoba praćenih dehidracijom, općom slabošću, čestim stolica, povećanom temperaturom i mučninama. Zatražio sam liječničku pomoć, te provodio liječenje uz terapiju i strogu dijetu”, naveo je u tužbi.

Stanić mu je prije tužbe isplatio 2000 kuna, a ostatak nije htio pa se Marko odlučio na tužbu. Sutkinja mu je jučer dala za pravo te mu dosudila još 3500 kuna neimovinske štete zbog povrede prava osobnosti na tjelesno i duševno zdravlje.

Presuda je, dakle, nepravomoćna i Stanić se nju može žaliti u zakonom predviđenom roku. Nije poznato je li odštetu zatražio još netko od zaraženih uzvanika sa svadbe.


Tagovi: SALMONELA STANIć SVADBA VINKOVCI

NEDAVNO OBJAVLJENO