GLAS NORMALNE HRVATSKE

Emil Tedeschi skinuo rukavice i rekao istinu koja se mnogima neće svidjeti

Objavljeno, 12. rujna 2019. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević / Tedeschi s ministrom Horvatom u Podravki
AUTOR
Robert Mihaljević

Čelnik Atlantic grupe Emil Tedeschi postao je gromoglas one normalne Hrvatske. On je to bio oduvijek, ali u posljednja dva javna istupa skinuo je rukavice do kraja.

Index danas izvještava o Emilovu britkom govoru na poduzetničkom skupu u zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, na čijem je čelu čovjek koji je Milana Bandića “predložio za počasnog doktora, što je totalna katastrofa”.

“Mi kad vidimo crnca, mi ga želimo linčovati u Splitu. Kad čujemo da netko govori srpski, mi ga bacimo u more. Kad vidimo azijata pred Markovom crkvom, mi se još uvijek smijemo i pokazujemo prstom. Nama je to čudno. Mi smo duboko zatvoreni u sebe, a jedina šansa nam je da se povežemo sa svijetom”, upozorio je vlasnik Atlantica.

Prije tjedan dana Tedeschi je na skupu o poreznoj reformi u sjedištu Podravke u Koprivnici govorio o paradigmi dvije Hrvatske. Slušali su ga ministri Zdravko Marić i Darko Horvat. Nije im bilo drago to što čuju.

Šutnja o Agrokoru

“Imamo bijelu Hrvatsku, koja posluje transparentno, plaća sve poreze i obveze prema radnicima i državi. Ali, mi svi vrlo dobro znamo da dio poduzeća i građana posluje u sivoj ili crnoj zoni”, poručio je Tedeschi ministru financija Mariću.

Pozivao je Marića i njegove poreznike da imaju jednak pristup prema velikima i malima, bijeloj i sivoj Hrvatskoj.

“Nama ne trebaju dvije Hrvatske jer su one, legalna i nelegalna, jednostavno neodržive”, prisnažio je gazda Atlantic grupe.

Na zagrebačkom skupu u četvrtak ponovio je i ono što govori već godinama: šutnju odgovornih za stanje u Agrokoru.

“Ovo društvo je to dopustilo i šuti već dvije godine o tome kako se dogodio taj Frankenstein od upravljanja u Agrokoru. Svi su znali, ali svi su na neki način ovisili o tom sustavu, i sada kada se zna kolika je bila magnituda, i dalje svi šute(…) I ništa se promijenilo nije”, prenosi Index Tedeschijeve riječi.


Tagovi: EMIL TEDESCHI MILAN BANDIć MUZIčKA AKADEMIJA PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO