VELIKI INTERVJU ZA VEČERNJI

Emil Tedeschi o krizi zbog epidemije virusa: “Ne želim ljude plašiti, ali…”

Objavljeno, 09. kolovoza 2020. Razgovori
# Foto: Youtube HRT screenshot / Emil Tedeschi, čelnik Atlantic grupe
AUTOR
Redakcijski tekst

Predsjednik uprave Atlantic grupe Emil Tedeschi zabrinut je zbog krize uzrokovane pandemijom koronavirusa te je svjestan da je ovo tek početak.

Tedeschi je u velikom razgovoru za nedjeljni Večernji list naglasio kako im je u prvoj fazi krize bilo važno zadržati punu zaposlenost i štititi sva materijalna prava.

“Ali, moramo biti svjesni da nitko u biznisu nije otok. Ako BDP pada, nitko ne može reći – mi ćemo se do vječnosti ponašati kao da se ništa ne događa”, naglašava čelni čovjek Atlantica.

Priznaje kako ne zna što će donijeti jesen i zima, ali uvjerava kako će se kompanija na vrijeme prilagoditi svim izazovima.

“Ne želim ljude plašiti, ali moram reći kako se čini da ništa više nije kao što je bilo, pa ni organizacijski i poslovni modeli ne mogu biti copy/paste onoga što smo imali dosad i svi ćemo se morati prilagoditi”, rekao je Tedeschi.

Kupnja Droge Kolinske

Na pitanje je li mu žao što Atlantic nije preuzeo Podravku, Tedeschi je rekao sljedeće:

“I da i ne. Da smo preuzeli Podravku, ne bismo kupili Drogu Kolinsku jer su se pregovori vodili u slično vrijeme. Nakon toga imali smo ambiciju još jednom pokušati, ali ni tada nismo naišli na interes prije svega države kao 26-postotnog vlasnika Podravke.

Sada mislim da to više nije realna priča niti je to danas predmet našeg interesa. Podravka ima svoj put, a Atlantic grupa svoj i imamo međusobno dobre i kolegijalne odnose”, istaknuo je većinski vlasnik Atlantica.

Cijeli intervju možete pročitati u nedjeljnom Večernjem koji je od ovog broja redizajniran, na većem formatu i s bogatim sadržajem te velikim i važnim pričama.

Nedjeljni Večernji list, naslovnica / Foto: Danica.hr

Tagovi: EMIL TEDESCHI INTERVJU

NEDAVNO OBJAVLJENO