EMIL TEDESCHI, ČELNIK ATLANTICA:

Nudili su mi da budem premijer, ali odbio sam. Nisam kukavica, ali ne bih ništa postigao

Objavljeno, 24. veljače 2019. Razgovori
# Foto: Youtube HRT screenshot / Emil Tedeschi, čelnik Atlantic grupe
AUTOR
Redakcijski tekst

Emil Tedeschi, osnivač i vlasnik Atlantic grupe, gostovao je u emisiji Romana Bolkovića ‘1 n 1’ na HRT-u.

Istaknuo je kako je odgojen u antifašističkom duhu. Na političkoj ljestvici vidi se u lijevom centru, iako ima i neke konzervativne stavove.

‘Pozivan sam od svih relevantnih političkih stranaka da se uključim u njihov rad. Hrvatska je podijeljena na lijevo i desno. Zbog toga se uvijek raspravlja o nekoliko istih tema – Drugom svjetskom ratu, odnosu Hrvatske prema bivšoj Jugoslaviji, poziciji Crkve u društvu… U toj podjeli sam lijevi centar. Ako uzmete moj odnos prema obitelji, a 26 godina sam u harmoničnom braku i odgajam djecu da budu normalni, skromni ljudi u zemlji koja ima najveći broj rastava, onda sam izrazito konzervativan’, izjavio je Tedeschi.

Otkrio je kako su mu nudili da bude gradonačelnik, čak i premijer Vlade, ali je sve to odbio.

‘Ne zanima me politički angažman. Odgovoran sam prema tvrtki koju vodim i prema našim dioničarima. Mislim da se političar ne postaje preko noći. Sve što znam o upravljanju i odnosu s ljudima mislim da ne bih mogao realizirati u politici. Nisam kukavica. Ali ne volim preuzimati na sebe avanturu za koju znam da su minimalne šanse da će polučiti uspjeh’, objasnio je Tedeschi.

‘Milanović je izrazito inteligentan i obrazovan čovjek. Imao je velike mogućnosti i dobre političke karte, ali ni približno nije realizirao svoje potencijale. Osobito se nije proslavio u kadroviranju. Tu je trebao imati više hrabrosti. U prvoj godini je nešto napravio, a zatim je dvije godine prespavao. Kad se probudio, vukao je neke poteze koje ja ne bih vukao’, rekao je Tedeschi.

Situacija u SDP-u nakon odlaska Zorana Milanovića, smatra on, nije dobra. Smatra kako na političkoj sceni nedostaje čovjek takvog formata kao Milanović, iako nije dobro odradio svoju premijersku ulogu.


Tagovi: EMIL TEDESCHI HRT

NEDAVNO OBJAVLJENO