HOROR PRIČA IZ SUSJEDSTVA

Ela poludjela kad je otac ljubavnici dao karticu. Uzela je sjekiru i došla do žene

Objavljeno, 11. prosinca 2021. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Ela je doslovce poludjela nakon što je doznala da je njezin otac svoju bankovnu karticu s pin-om dao susjedi Ivani, za koju je sumnjala da je očeva ljubavnica.

Ono što se tada dogodilo teško se može prepričati, ali zato je pedantno nabrojeno nepravomoćnom presudom kojom je Ela (48) iz okolice Zagreba ovih dana osuđena na 11 mjeseci uvjetnog zatvora.

Prema presudi, ona je 14. srpnja oko 17 sati u selu blizu Zagreba bila nezadovoljna time što je njen otac Slavko dao bankovnu karticu i pin susjedi Ivani, koja je s njegovog tekućeg računa podigla iznos od 1000 kuna koji joj je bio dužan.

“Ela je tog časa rekla svom ocu da će ubiti Ivanu i njenoj kćeri polomiti noge, te da ona zna da je Ivana njegova ljubavnica i da ga potkrada. Nakon toga, uzela je očevu sjekiru i zaputila se prema Ivaninoj kući govoreći svom ocu da će joj pokazati tko je ona.

Po dolasku je zatekla zaključanu dvorišnu ogradu, pa je sjekirom udarala po ulaznim metalnim rešetkastim vratima dvorišta sve dok nisu popustila. Potom je po dvorištu porazbacala i oštetila razne predmete, i to desetak plastičnih tegli s cvijećem, pvc stol s četiri stolca te razne dvorišne ukrase.

VOZI ZA UBER

Ivana je time oštećena za iznos od oko 4000 kuna, a njezina kćer za iznos od 2500 kuna. O svemu je otac Slavko odmah telefonski izvijestio Ivanu te joj poručio da je njegova kći čeka na kućnim vratima, a sve je to kod Ivane i njezine kćeri zazvalo osjećaj bojazni i straha za vlastiti život i tijelo”, navodi se u presudi Općinskog suda.

Ela je tijekom suđenja priznala počinjenje kaznenih djela prijetnje i oštećenja tuđih stvari te se iskreno pokajala i rekla da joj je žao zbog toga.

“Učinila sam to u afektu, u bijesu, nakon čega sam kontaktirala psihologa te se liječim i radi na svom ponašanju”, naglasila je Ela pred stukinjom.

Ela je, inače, udana majka troje djece i vozi za Uber. Dosad nije bila osuđivana, a sudski vještak je zaključio kako je bila potpuno ubrojiva kad je sa sjekirom stigla u susjedino dvorište. Otac joj je, kaže, završio u domu i brine se za njega te je u teškoj materijalnoj situaciji.

Sud je Ivanu i njezinu kćer s odštetnim zahtjevom uputio u privatnu parnicu. Presuda je, dakle, nepravomoćna i na nju se u roku od 15 dana mogu žaliti i Ela i državno odvjetništvo.


Tagovi: KARTICA KćER KćI LJUBAVNICA OTAC PRESUDA PRIJETNJE SJEKIRA ZAGREB

NEDAVNO OBJAVLJENO