Ela položila ispit, ali vozila je tako ‘dobro’ da su joj odlučili poništiti vozačku

Objavljeno, 05. studenoga 2022. Crna kronika
# Foto: YOUTUBE screenshot / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Mladoj vozačici Eli (23) ukinuta je vozačka jer je u samo godinu dana zbog brojnih prekršaja u prometu uspjela prikupiti čak 14 negativnih bodova.

Osim ukidanja vozačke, zabranjeno joj je dvije godine da polaže vozački ispit, a zabrana joj istječe iduće godine. Unatoč svemu, Ela je opet sjela za volan i opet napravila prometni rusvaj pokazavši još jednom kako baš i nije dobro svladala umijeće upravljanja automobilom.

Prema presudi, mlađahna je Ela, koja je vozački položila s 19 godina, a vozačku joj poništiše već s 21 godinom, lani u prosincu nešto prije ponoći na Ilirskom trgu u Zagrebu upravljala automobilom zagrebačkih oznaka premda joj je vozačka bila poništena gotovo godinu i pol ranije.

Na njenu nesreću, upravo u tom trenu ‘zahaltala’ ju je policija koja je bila u noćnom nadzoru prometa. No, pokušaj zaustavljanja automobila za Elu nije završio baš najsretnije.

“Prilikom nadzora prometa bila je zaustavljena od strane policijskog službenika te je nakon zaustavljanja neoprezno skrenula u desno u namjeri da se pomakne s kolnika, a da se prije skretanja nije uvjerila da tu radnju može učiniti bez opasnosti po druge sudionike u prometu ili imovinu.

Kažnjena s 10.300 kuna

Tom prilikom je prednjim desnim dijelom vozila naletjela na zaštitni metalni stupić u vlasništvu Grada Zagreba, a koji se nalazi sa zapadne strane kolnika Ilirskog trga, pa je na taj način izazvala prometnu nesreću u kojoj je nastala materijalna šteta”, navodi se u presudi.

Ela je kažnjena s ukupno 10.300 kuna te mora podmiriti 400 kuna troškova prekršajnog postupka. Drugih sankcija nije bilo, a sutkinja je objasnila zašto.

“Sud prema okrivljenici za počinjene prekršaje nije izrekao zabranu upravljanja motornim vozilom jer izricanje iste nije svrsishodno s obzirom da joj je vozačka dozvola ukinuta, odnosno ima zabranu polaganja vozačkog ispita od 2 godine”, naglasila je sutkinja.

Eli se vozačka dozvola ukinula s obzirom da je kao mladi vozač u razdoblju od listopada 2019. do studenog 2020. prikupila čak 14 negativnih bodova, a rješenje je postalo pravomoćno i konačno u travnju lani.

“Odlučeno je da može ponovno polagati vozački ispit istekom roka od dvije godine od dana izvršnosti rješenja, nakon provedenog postupka osposobljavanja kandidata za vozače”, kažu u policiji te naglašavaju kako će Ela, dakle, opet morati u autoškolu.


Tagovi: NEGATIVNI BODOVI POLICIJA PONIšTILI VOZAčKU VOZAčICA

NEDAVNO OBJAVLJENO