VOZAČ IH PODMITIO SA 100 KUNA

Dvojica policajaca osuđeni za primanje mita od vozača. Ne idu u zatvor

Objavljeno, 03. svibnja 2021. Crna kronika
# Foto: ARHIVA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Dvojica prometnih policajaca neće u zatvor premda ih je sud proglasio krivima za primanje mita od vozača kojem su oprostili prebrzu vožnju.

Oni su, doduše, osuđeni na godinu dana zatvora, ali kazna im je zamijenjena radom za opće dobro. Vozač koji ih je podmitio oslobođen je optužbe.

Neobičan slučaj podmićivanja odigrao se na karlovačkom području. Policajci Marinko i Ivo, danas 53-godišnjaci, zaustavili su vozača Roberta (40) te od njega zatražili 100 kuna kako bi mu oprostili prebrzu vožnju.

Vozač im je dao novac, ali ih je odmah i prijavio policiji. Uhićeni su iste večeri u akciji kojom je koordinirao Uskok. Vozač je kasnije također optužen, a kako se nije odazivao na pozive čak je bio završio u istražnom zatvoru.

Sud je na koncu policajce proglasio krivima i osudio ih na rad za opće dobro jer dosad nisu bili kažnjavani. Vozač koji je dao mito oslobođen je jer je sve odmah prijavio policiji.

No, Uskok se ovih dana žalio na presudu tražeći od Visokog kaznenog suda da presudu preinači tako da policajce pospremi na godinu dana u zatvor, a vozača također proglasi krivim i osudi.


Tagovi: MITO POLICAJCI PRESUDA VOZAč

NEDAVNO OBJAVLJENO