KRIJUMČARILI MIGRANTE

Dvojica opasnih kriminalaca pobjegla iz policijske marice! Javite ako ste ih vidjeli

Objavljeno, 12. veljače 2022. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / Kriminalci imaju 22 godine - lijevi ima ozljede lica nakon sukoba s policijom
AUTOR
Redakcijski tekst

Policija traga za dvojicom kriminalaca koji su u petak navečer pobjegli iz policijske marice koja ih je prevozila u zatvor.

“Sinoć oko 22 sata dva muškarca koje Policijska uprava sumnjiči da su počinitelji kaznenih djela su pobjegla iz kretajućeg policijskog službenog vozila „marice“, dok su ih policijski službenici prevozili u zatvor u Osijeku, nakon što im je određen istražni zatvor.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je obavila očevid na službenom policijskom vozilu te je zasad utvrđeno kako su dvojica muškaraca bila u stražnjem dijelu vozila (marice) te da su u tom dijelu vozila izazvali mehanički kvar na stražnjim rešetkama i vratima te na taj način otvorili vrata i dali se u bijeg.

POLICAJCI OKRUŽILI KOMBI

Sve raspoložive snage na terenu intenzivno tragaju za dvojicom muškaraca. Također, o ovom događaju ćemo preispitati sve činjenice vezane za postupanje policijskih službenika ove Uprave koji su muškarce prevozili.

Ovim putem pozivamo građane da dojave policiji na broj 192 ukoliko uoče muškarce, a njihove fotografije su u nastavku. Informacije se mogu dostaviti i anonimno”, otkrili su danas iz vukovarske policije.

Kombi kojim su pokušali pobjeći na autocesti / Foto: Policija

Jedan (lijeva fotografija) muškarac je slabije tjelesne građe, smeđe kose i visok je oko 175 cm, dok je drugi muškarac (desna fotografija) srednje tjelesne građe, crne kose i visok je oko 165 cm.

Inače, riječ je o dvojici 22-godišnjih Moldavaca koji su u srijedu u kombi vozilu nedaleko od odmorišta Lubanj na autocesti Lipovac-Zagreb prevozili migrante. Policajci su okružili kombi, ali je vozač pokrenuo vozilo te prilikom pokušaja bijega vožnjom naprijed-nazad nasrtao na policajce te ugrozio živote policijskih službenika.

PREVOZILI MIGRANTE

“Kako bi otklonio opasnost za vlastiti život i život drugih osoba te spriječio osumnjičenu osobu u bježanju vozilom, jedan od policijskih službenika je ispalio hitac u smjeru pneumatika vozila osumnjičenog. Potom su policijski službenici, uz uporabu tjelesne snage i sredstava za vezivanje, svladali osumnjičenog vozača.

Prilikom nasrtaja vozilom na policijske službenike i pokušaja bijega, osumnjičeni vozač je oštetio tri službena vozila policije. Drugoosumnjičeni 22-godišnjak se za to vrijeme nalazio u osobnom automobilu francuskih oznaka na parkingu obližnjeg odmorišta Spačva čekajući dolazak kombija.

U kombi vozilu je zatečeno više stranih državljana koji nisu imali nikakvih vidljivih ozljeda, i kojima je ponuđena liječnička pomoć, nakon čega su dovedeni u službene prostorije policije radi utvrđivanja identiteta i statusa boravka u Hrvatskoj.

Prilikom postupanja, prvoosumnjičeni 22-godišnjak je lakše ozlijeđen (površinske ogrebotine), dok nitko od stranih državljana niti policijskih službenika nije zadobio ozljede”, izvijestila je policija prije tri dana.


Tagovi: MARICA MIGRANTI POBJEGLI POLICIJA VUKOVAR

NEDAVNO OBJAVLJENO