DOVRŠENA KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Dvojac iz Podravine osumnjičen za pronevjeru tešku milijun kuna

Objavljeno, 11. studenoga 2020. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ARHIV / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Dvojica muškaraca s koprivničkog i đurđevačkog područja kazneno su prijavljena zbog pronevjere teške gotovo milijun kuna.

Kako je u srijedu izvijestila policija, oni su svojim kriminalnim postupanjima tvrtku s područja županije oštetili za toliki iznos.

“Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 42-godišnjaka s koprivničkog i šireg đurđevačkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela pronevjere, prikrivanja i povrede tajnosti postupka.  

“Prvoosumnjičeni je u više navrata od srpnja ove godine kao vozač u obrtu s kojim je tvrtka sklopila ugovor o prijevozu robe u cestovnom prometu, preuzeo ambalažu na dvije lokacije na području Hrvatske.

No, sumnja se da ambalažu nije dovezao u skladište tvrtke, već ju je protupravno prisvojio te dostavio drugoosumnjičenom koji je znao da je roba pribavljena kaznenim djelom, čime je tvrtka oštećena za oko 915.940 kuna.  

Sumnja sei da je drugoosumnjičeni u grupi na društvenoj mreži objavio fotografije dokumenata koje su mu izdali policija i državno odvjetništvo u tijeku kriminalističkog istraživanja, iako je bio upozoren na tajnost izvida. 

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje spomenutih kaznenih djela protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu”, zaključuju u koprivničkoj policiji.


Tagovi: AMBALAZA PRONEVJERA

NEDAVNO OBJAVLJENO