NAKON ODLUKE MINISTRA

Dvije županije upravo su ukinule obvezu nošenja maske u školama

Objavljeno, 14. rujna 2020. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Dvije županije upravo su ukinule obvezu nošenja maski na nastavi u školama na njihovu području.

Riječ je o Međimurskoj i Istarskoj županiji, a očekuje se i da druge županije s povoljnom epidemiološkom situacijom učine isto.

To im je omogućio ministar obrazovanja Radovan Fuchs, koji je spustio odgovornost na lokalne županijske stožere. O tome smo izvijestili jutros.

“Stožer civilne zaštite Međimurske županije, sukladno preporuci Ministarstva i suglasnosti epidemiologa, izdao je preporuku kojom zbog trenutno povoljne epidemiološke situacije nije obvezno nošenje zaštitnih maski za vrijeme trajanja nastave u školama.

Maske su i dalje potrebne u javnom prijevozu te prilikom dolaska i odlaska u školu. Važno je također u razredima osigurati preporučenu distancu među učenicima.

Ako se u nekoj školi dogodi obolijevanje učenika ili nastavnika, donosit će se posebne odluke za te pojedine škole, odnosno pojedine razrede u toj školi.

Ova preporuka bit će na snazi do daljnjega ako se neće pogoršati epidemiološka situacija. Stoga apeliramo na sve učenice i učenike da se drže pravila socijalne distance, budu odgovorni i čuvaju sebe i svoje bližnje”, priopćio je međimurski stožer u ponedjeljak.

Istarski stožer učinio je isto.

“Stožer civilne zaštite Istarske županije uz suglasnost Stožera civilne zaštite gradova i općina Istarske županije te osnivača škola, donosi Odluku:

• Da svi učenici i nastavnici tijekom nastave u učionici nemaju obvezu nošenja zaštitne maske

• Maske su obavezne i dalje u zajedničkim školskim prostorima, izvan učionica.

U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije na pojedinom području Istarske županije, donijet će se odluka o potrebi nošenja zaštitnih maski unutar učionica”, navodi istarski Županijski stožer.


Tagovi: MASKE šKOLE STOžER

NEDAVNO OBJAVLJENO