AKCIJA POLICIJE

Dvije osobe uhićene nakon štu su pokušale razmijeniti lažnih 1000 franaka

Objavljeno, 17. lipnja 2021. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Dvije su osobe uhićene nakon što su u mjenjačnici pokušale razmijeniti krivotvorenu novčanicu od 1000 švicarskih franaka, priopćila je u četvrtak policija.

Sve se odigralo u utorak oko 15.40 sati u Čakovcu, gdje je muškarac od zaposlenika mjenjačnice zatražio promjenu novčanice u apoenu od 1000 švicarskih franaka, za koju je zaposlenik posumnjao da je krivotvorena.

“Brzom reakcijom policijskih službenika u blizini mjenjačnice zatečena je osoba koja je pokušala novac promijeniti te osobni automobil u kojem ga je čekao drugi muškarac.

Obojica su privedeni u prostorije policije gdje je utvrđeno da se radi o 32-godišnjaku s područja Koprivničko-križevačke županije i 28-godišnjaku s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Temeljem naloga suda, u srijedu obavljena je pretraga osobnog automobila te doma i drugih prostora kojima se koriste osumnjičeni, a pronađene su i oduzete dvije novčanice u apoenu od 1000 švicarskih franaka.

Oduzete sporne novčanice biti će proslijeđene na daljnje vještačenje, a kriminalistička istraživanja se nastavljaju”, otkrili su danas iz međimurske policije.


Tagovi: KRIVOTVOREN LAžNI NOVAC MJENJAčNICA šVICARSKI FRANAK

NEDAVNO OBJAVLJENO