UŽAS NA AUTOCESTI

Dvije osobe poginule u strašnoj nesreći, obitelji milijun kuna odštete

Objavljeno, 26. ožujka 2020. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Obitelj muškarca iz okolice Varaždina koji je kao putnik u vozilu poginuo u strašnoj prometnoj nesreći na autocesti dobit će ukupno milijun kuna odštete od osiguravajućeg društva.

Presudio je tako u srijedu Općinski sud u Varaždinu koji je odlučio da će odštetu dobiti pokojnikova majka, supruga i troje djece. Osim toga, osiguravatelj im je dužan platiti 117.000 kuna troškova postupka.

Prema presudi, Slavko je poginuo u strašnoj prometnoj nesreći u rujnu 2015. godine na autocesti u Austriji oko 2.40 sati ujutro. U vozilu bjelovarskih oznaka tri su se osobe vraćale s posla u Njemačkoj, a smrtno je stradao i vozač Marijan.

Jedino je preživio suvozač Mario koji je u nesreći bio teško ozlijeđen i koji je kasnije svjedočio u postupku za naknadu štete. Po svemu sudeći, vozač je u jednom času zaspao za volanom.

Prometni vještak naveo je kako se vozilo neposredno prije nesreće kretalo brzinom od oko 160 kilometara na sat.

Na osnovi oštećenja na vozilima i tragovima na mjestu nesreće, može se zaključiti da je vozilo u jednom času sletjelo na nizbrdicu desno. Potom je stražnjim dijelom udarilo u jedno drvo, nakon čega se odbilo te prednjom lijevom stranom udarilo u drugo drvo.

Potom se vratilo na kolnik, zaustavilo poprečno na kolniku na desnoj kolničkoj traci te ostalo bez svjetala zbog prethodnih oštećenja. U tom času na njihovu bočnu lijevu stranu frontalno je naletjelo vozilo austrijskih oznaka.

Brzina austrijskog vozila u tom času iznosila je 120-130 kilometara na sat, a prije toga vozač je kočio na putu duljine oko osam metara. U nesreći je na mjestu poginuo vozač Marijan i putnik na stražnjem sjedištu Slavko koji je sjedio iza vozača.


Tagovi: AUSTRIJA AUTOCESTA ODSTETA POGINULI PROMETNA

NEDAVNO OBJAVLJENO