POKRENUTA ISTRAGA

Dvije carinice traže mito od putnika zbog meda, vina i pašteta. Snimio ih je

Objavljeno, 02. rujna 2021. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Dvije carinske službenice snimljene su kako traže mito od čovjeka koji je u Hrvatsku iz BiH htio u automobilu unijeti teglu meda, bocu Pelinkovca, tri butelje vina i 15-ak pašteta.

Sve se dogodilo na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, između Hrvatske i BiH, otkriva portal Telegram. Kad im je putnik rekao da ima samo švedske krune, uputile su ga na prvi bankomat. Na snimci se čuje kako carinice upozoravaju da bi kazna za neprijavljenu robu bila najmanje 10.000 kuna te bi na granici morao čekati četiri sata.

”Čuli ste kolika je kazna, vi predložite nešto kolegici…”, obraća mu se jedna od carinica.

Na koncu je rekao da mu je kartica blokirana, pa su mu carinice poručile da se vrati u BiH i negdje ostavi stvari koje je htio unijeti u Hrvatsku. Carinska uprava je potvrdila kako su upoznati sa snimkom koja je objavljena na Youtubeu.

“U dosadašnjem tijeku provedbe unutarnjeg nadzora i kontrole nesumnjivo je utvrđen identitet službenica te mjesto događaja, pri čemu su u tijeku istražne radnje i provjere radi preciznog utvrđivanja svih okolnosti događaja”, odgovorili su Telegramu iz Carine.

Carinske službenice su suspendirane do okončanja postupka, a vjerojatno ih čeka kaznena prijava USKOK-u. Snimka je na Youtubeu objavljena 17. kolovoza.


Tagovi: CARINA CARINICE CARINSKA UPRAVA CARINSKE SLUžBENICE ISTRAGA MITO SLAVONSKI šAMAC SNIMKA TELEGRAM

NEDAVNO OBJAVLJENO