MAJSTOR KOJI NE VRAĆA KAPARU

Dvaput pravomoćno osuđen za prijevaru, ali uvjetno. Sad prevario i treći put

Objavljeno, 18. svibnja 2019. Crna kronika
# Foto: ARHIVA (ilustracija)
AUTOR
Redakcijski tekst

Podignuta je optužnica protiv vlasnika i direktora koprivničkoga poduzeća Tomislava Č. (41) zbog prijevare u gospodarskom poslovanju jer je od Željka uzeo 6000 kuna predujma za posao koji nikad nije odradio, niti novac vratio.

Da stvar bude apsurdnija, Tomislav je već dvaput pravomoćno osuđen za slične prijevare, ali niti jednom nije završio u zatvoru: prvi put je dobio šest mjeseci, a drugi put godinu dana uvjetno. Ovaj put koprivnički tužitelji za njega traže deset mjeseci zatvora.

Tereti ga se da je lani u lipnju “Željku neistinito prikazao da će mu za iznos od 12.000 kuna izraditi i postaviti kovanu ogradu na njegovoj kući u roku od 40 dana od dana uplate predujma u iznosu od 6.000 kuna”, ali to nikad nije učinio. Tomislav je u obrani naveo kako ogradu nije izradio jer je u srpnju iste godine “zapao u probleme jer je ostao bez radnika, a novac koji je primio na ime predujma upotrijebio je za kupnju materijala”.

Željko je tijekom istrage potvrdio kako mu je početkom lipnja na ruke predao 6.000 kuna. Potom je obavio sve pripremne radove za postavljanje ograde, ali ‘majstor’ nikad nije došao.

-Nakon toga, više puta sam ga nazivao, a on je uvijek tražio nekakvo opravdanje, nakon toga mi je blokirao i pozive, tako da sa njime nisam mogao razgovarati. Javio mi se tek u siječnju ove godine i pitao da li može doći i završiti radove. Odbio sam ga i rekao mu da mi vrati iznos od 6.000 kuna u roku od pet  dana, čak sam mu dao broj svojeg računa. Ali, nikad to nije učinio – svjedočio je Željko.


Tagovi: MAJSTOR OPTUZNICA PREVARA

NEDAVNO OBJAVLJENO