Dva uzorna vozača napuhala 0,5 promila. Jedan dobio 10 puta veću kaznu!

Objavljeno, 05. srpnja 2022. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA / Fotografija je ilustrativna i nema baš nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Dva mlada i dosad nekažnjavana vozača na području Zagreba zaustavljena su pod utjecajem alkohola od otprilike 0,5 promila.

Obojica su na sudu ovih dana proglašeni krivima i kažnjeni. No, bez obzira što je riječ gotovo u dlaku istim prekršajima i okolnostima, kazne su brutalno različite.

Tomislav (21) proglašen je krivim jer je 15. siječnja ove godine u 03,02 sati upravljao osobnim automobilom u Zagrebu, Savskom cestom, pod utjecajem alkohola od 0,56 promila, a što je utvrđeno alkotestiranjem po djelatnicima policije.

Kažnjen je s 3000 kuna plus 200 kuna troškova postupka premda su mu olakotne okonosti bile “dosadašnja neosuđivanost, mladost i činjenica da je student bez ikakvih primanja i imovine”.

Sestra trebala roditi

Luka (24) je 30. siječnja u 03.05 sati upravljao bmw-om krećući se Slavonskom avenijom u smjeru istoka pod utjecajem alkohola u organizmu od 0,51 promila. Kažnjen je s 300 kuna plus 100 kuna troškova postupka.

Luka je na sudu “objasnio kako je te zgode išao kući s druženja koje je bilo kod njegove sestre koja je trebala roditi, malo je popio, no nije vozio brzo niti je na bilo koji način ugrožavao promet”. Dotad nije prekršajno kažnjavan.

Da stvar bude ljepša, Luka je zaposlen i zarađuje oko 7000 kuna neto mjesečno. Za razliku od Tomislava kojeg kao studenta uzdržavaju roditelji. Zašto je onda, pobogu, Luka osuđen na kaznu od 300 kuna, a Tomislav mora platiti deset puta više?


Tagovi: 0.5 PROMILA ALKOHOL KAZNA

NEDAVNO OBJAVLJENO