Dva sudara motocikla i quada! Više mladih teško stradalo

Objavljeno, 24. lipnja 2024. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / Sudar krosera i quada u mjestu Vučak u Zagorju
AUTOR
Redakcijski tekst

Malodobni motociklist teško je ozlijeđen u Međimurju nakon sudara s četverociklom kojim je upravljalo dijete.

“U nedjelju oko 17 sati na nerazvrstanoj cesti između naselja Šandorovec i Kuršanec koja se proteže uz jezero hidroelektrane, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen maloljetni vozač motocikla.

Nesreća se dogodila u trenutku kada je mlađi maloljetnik, bez položenog vozačkog ispita, upravljao neregistriranim i neosiguranim motociklom nerazvrstanom cestom te brzinu nije prilagodio osobinama ceste (makadam, šljunak), gustoći prometa (vozilo ispred) te vidljivosti (oblak prašine).

Maloljetnik u Međimurju je vozio ovaj motocikl / Foto: PU MEĐIMURSKA

Na ravnom dijelu ceste, prilikom dostizanja neregistriranog četverocikla kojim je ispred u istom smjeru upravljalo dijete, izgubio je nadzor, nakon čega je došlo do prevrtanja motocikla i pada vozača na tlo.

U trenutku nesreće na četverociklu se kao putnik vozio stariji maloljetnik, dok je dijete upravljalo četverociklom bez položenog vozačkog ispita (nije navršilo najnižu potrebu dob za upravljanje tim vozilom).

Prometna i u Zagorju

Maloljetni vozač motocikla na glavi je nosio uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu koja nije homologirana, dok dijete koje je upravljalo četverociklom nije nosilo kacigu. Maloljetni putnik na četverociklu nosio je uredno pričvršćenu i homologiranu zaštitnu kacigu.

Ozlijeđeni vozač motocikla vozilom hitne pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđen te je zadržan na daljnjem liječenju. O prometnoj nesreći izvijestit će se državno odvjetništvo te zavod za socijalni rad” rekli su u čakovečkoj policiji u ponedjeljak.

Prometna nesreća u kojoj su sudjelovali motocikl i četverocikl u nedjelju poslijepodne dogodila se i na poljskom putu u mjestu Vučak između Donje Stubice i Bedekovčine u Zagorju.

“U mjestu Vučak, u prometnoj nesreći koja se dogodila zbog nekretanja vozilima uz desni rub kolnika, jedna osoba zadobila je lakše tjelesne ozljede, a jedna teške tjelesne ozljede”, potvrdili su u ponedjeljak iz zagorske policije.

Policija roditeljima:

Skrećemo pažnju roditeljima kako motocikli, četverocikli i slična vozila nisu igračke. Roditelji, poštujte odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojima je propisana dobna kategorija za upravljanje određenom kategorijom vozila jer time doprinosite sigurnosti cestovnog prometa i vaše djece.


Tagovi: MEđIMURJE MOTOCIKL PROMETNA QUAD ZAGORJE

NEDAVNO OBJAVLJENO