MNOGI RODITELJI NEGODUJU

Dva dječja vrtića zbog dvoje muslimanske djece izbacila svinjetinu iz jelovnika

Objavljeno, 23. srpnja 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Burne rasprave u javnosti i medijima izazvala je odluka dvaju dječjih vrtića u istočnonjemačkom gradu Leipzigu da iz jelovnika izbace svinjetinu, i to zbog dvoje muslimanske djece koja je ne jedu.

Vijest je prvi na svojem portalu objavio najtiražniji njemački dnevni list Bild, a kasnije su je prenijeli i ostali. Prema toj informaciji, Konfucijev vrtić i Rolando-Toro-Kita, dnevni vrtići koje pohađa oko 300 djece, više ne nude svinjetinu za obrok.

Kako piše Bild, uprava dječjih vrtića na čelu s ravnateljem Wolfgangom Schäferom odlučila se za takav potez nakon što se protiv svinjetine izjasnilo dvoje mališana muslimanske vjeroispovijesti.

Podržavate li izbacivanje svinjetine iz vrtića?

View Results

Loading ... Loading ...

“Iz poštovanja prema svijetu koji se mijenja, od 15. srpnja u vrtićima se služi samo hrana u kojoj nema svinjskog mesa”, rekao je ravnatelj vrtića koji je siguran kako djeca neće patiti zbog toga što na jelovniku nema svinjskog mesa.

Mnogi građani pobunili su se zbog takve odluke, a kritična prema njoj bila je i savezna ministrica prehrane Julia Klöckner. No, dječji vrtići u Leipzigu nisu promijenili svoju odluku.

Prilog o vrtićima na portalu njemačkog Bilda / Foto: printscreen


Tagovi: NJEMACKA SVINJETINA VRTIć

NEDAVNO OBJAVLJENO