KAZNA JE MANJA OD MINIMALNE

Dužnosnik HDZ-a jurio 76 km/h više od dopuštenog. Sudac mu se smilovao

Objavljeno, 24. kolovoza 2021. Vijesti
# Foto: POLICIJSKA UPRAVA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Hadezeov dužnosnik jurio je čak 176 kilometra na sat službenim vozilom državne agencije na cesti na kojoj je brzina ograničena na 100 kilometra na sat.

Sud ga je proglasio krivim i kaznio s 2500 kuna, premda je predviđena kazna za takav prekršaj najmanje 5000 pa sve do 15.000 kuna. Kao olakotna okolnost uzeto mu je priznanje prekršaja i dosadašnja neosuđivanost.

On je Mario Turalija (44) i u vrijeme počinjenja prekršaja, u studenome lani, bio je zamjenik predsjednika uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i inovacije, Hamag bicro, s plaćom od oko 14.000 kuna. U srpnju ove godine imenovan je predsjednikom uprave osječke komunalne tvrtke Unikom.

Mario Turalija / Foto: Hamag Bicro

Prema presudi, on je lani u studenome oko 9 ujutro kolnikom autoceste A3 u smjeru zapada upravljao osobnim vozilom zagrebačke registarske oznake izvan naseljenog mjesta, gdje je postavljenim prometnim znakovima brzina ograničena na 100 km/h, brzinom od 176 km/h.

“Dakle, kretao se brzinom koja je za 76 km/h veća od dopuštene, pa mu se izriče novčana kazna u iznosu od 2500 kuna”, navodi se u presudi prekršajnog suda.

Turalija je na ročištu zamolio suca da uzme u obzir da mu je iskreno žao što je počinio ovaj prekršaj i da dosad nije kažnjavan, a također moli sud da uzme u obzir da mu je zbog funkcije koju obavlja u Hamag Bicro nužno upravljanje vozilom svakodnevno.

I to vrlo često na relaciji Osijek – Zagreb, budući mu je prebivalište u Osijeku, ali često boravi u Zagrebu, dok su mu u Osijeku bolesni roditelji pa mora često putovati. Također, moli sud da mu ublaži novčanu kaznu koju drži previsokom, poglavito jer dosad nije kažnjavan i ima velike mjesečne izdatke.

Turalija je, inače, bio predsjednik osječkog HSS-a koji je s više istaknutih članova u veljači 2017. prešao u HDZ. Svojedobno je obnašao i dužnost zamjenika ministra poduzetništva.


Tagovi: HAMAG BICRO HDZ HSS MARIO TURALIJA OSIJEK PREBRZA VOžNJA UNIKOM

NEDAVNO OBJAVLJENO